Tuesday, October 25, 2011

Genting Highland


23 & 24 Oktober 2011

Dup Dap Dup Dap ! Hari yang Hepi Hepi dan Hepi ! Walaupun penatttt but enjoyy ! Walaupun Hujannn banyak tapi Makan lagi Banyakkkkkkk ! hahahaha..


Mula2 tu ingatkan nak je pergi Strawberry Farm. Tapii...Tapii...tak dapat sebab tak cukup masa. Memang terpaksa rush time tu. So, Both of us take a Skyway direct to the Genting Highland. waaa...rasa lain macam la pulak bila naik kereta kabel "reverse" ( jalan terbalik). Xbest ! jauh jugak ek naik kereta kabel. Ada la dalam 20 minit gitu.

Bila tengok2 Indoor nya..sume game dah ada. waaa....dulu masa 1st pergi ada yang rosak la, maintainance la,tutup. erghhh ! Geram lak ai aku tengok ! aigoooo~ memang superb la sejuknya. lagi2 bila malam, boleh nampak kabus awan tu masuk kt indoor, putih2 je gitu. huuuu~ memang kena pakai baju yang agak2 bole panas la.


Yey !! time nak pegi keluar pulakkk...Outdoor Theme Park. Memang Superb ! The Best ! My sweetheart pun excited plus takot sebab 1st time. so, kitorang pun main benda pertama yang kitorang nampak. Spinnerr !! yang kerusi terbang pusing2 tu. Kitorang berlari nk beratur nya pasai..lagipun kitorang datang awal,pagi2 kol 9. tak ramai orang lagi. Bila dah naik...duduk atas kerusi,pasangkan BB punya safety belt. ready to play !! At last main spinner tuh...jari fatin luka. Genggam kuat sangat masa kerusi tu terbang2 tadi. Takot. Then, beli handyplast untuk BB. =)

Fuyooooo !!! takot giler bila tengok benda tuh naik pegi kt awan pastu turun giler ayam ar. laju nk mampos. takot seyh aku tengok. Tunggu ada geng dulu...baru join. hihihi. SPACE SHOT nama game tuh ! Bila dah duduk..tunggu benda tu naik ke atas je. BB kt sebelah da mcm2 tanya, "selamat ke menda ni?", "kenapa safety belt kt bahu ni xketat''. haha..aku senyum je tengok BB. Comel jugak bila BB takot ea. bila dah naik sampai atas..tettt ! tu diaaa..dah turunnnnn.. jerit

mcm tak dapat jerit lah. tak bernafas dah aku, bontot aku da terapung kat atas tuh. Fuhh~ gila gila. Serius game tu GILA. tapi SUPERB ! Sape agak2 belom berak belom kencing tu..kencing berak la dulu sebelum naik SPACE SHOT. =p

BB lapa x? emmm...lapa. ok jom pergi makan.

Penuhkan hari kitorang makan makan makan. itu la keja kami. hehehehe.
Tapi seriously lah..makanan kat genting mahal gila. Bayangkan la, nugget yang satu cocok RM1 tu, kt genting dia jual 1 cocok RM5. fuhhhh~ air liur yang leleh2 ni boleh kering tros. kemarau !
Then, dah tak ada choice. BB..jom la kita makan fastfood je ea. hehehe. Makan MarryBrown. wahh..sedapppp ! BB makan burger..B makan mee kari. Memang tak rugilah mee kari dia. sedapp...sampai BB pun curi2 mee kari. emm..curi makanan orang je ek. Tapi ok la...dapat jugak burger walaupun roti nya sajaaaaa...hahahaha. =3


"meh sini b ikatkan,ketat tak?''

Macam takottt je naik benda nih

Wink*Wink*

Ni la Mee Kari Marrybrown. Sedapp bohh!

Both of us.



Best sangat main Outdoor an..sampai 2 kali naik Kerusi terbang tu ea bb. hihihihihi.

I'm Happy with u sayang. =)
ILY & IMY

No comments:

Macam-Macam Ada~

There was an error in this gadget