Monday, August 29, 2011

Kasih Sayang Seorang Ibu

Pada 25 August 2011 adalah tarikh kepulangan aku dari Kuching ke KL untuk pulang ke tanah semenanjung yang aku tinggalkan selama 3 bulan. Walaupun seronok berada di tanah orang yang jauh dari semenanjung, jiwa dan naluri aku terhadap orang yang tersayang di semenanjung membuat kan hatiku sebak seketika. Mak...angah,achik,abang..anoy rindu gila lah kt korang semua. Fatin..bb, u know what i'm thinking right now. b rindu bb.
Ketika aku sudah masuk ke dalam flight, tempat duduk aku terletak di tepi tingkap. Penumpang di sebelah aku, seorang budak lelaki yang comel berumur dalam lingkungan 4 tahun dan disebelahnya adalah ibu yang seronok melayan anak kesayangannya. Penerbanganku dari Kuching mengambil masa 1 jam setengah.
Hari ini merupakan hari yang membuatkan aku mengerti kasih sayang seorang ibu kepada anak nya dan hari yang paling bahagia untuk seorang ibu kepada seorang insan yang bergelar anak. Ibunya memberikan sebuah majalah yang disediakan oleh pihak penerbangan kepada anak kecilnya dan anaknya mula membaca. Tiba2 anaknya mula bertanya..

Ibu : Tengok gmbr tu boy. cantik kan?
Anak : Beautiful like u mummy.
Ibu : Thx sayang,Handsome like u baby.
Anak : Cantik mcm sapa?
Ibu : Macam baby boy sayang.
Anak : cantik mcm sapa?
Ibu : Baby boy mama.
Anak : mcm sapa?
Ibu : Baby boy mama.
Anak nya mengulang-ulang ayat itu sampai anak nya tertidur dan ibunya masih terjaga mendodoikan anaknya.
Dan tiba-tiba anaknya berkata ketika tidur..
"cantik macam mama"
Saya lihat ibunya...senyum sehingga menitiskan air mata lalu mencium pipi anaknya.

Peristiwa ini tidak akan aku lupakan sepanjang hidup aku. Ia berlaku di depan mata empatku dan membuatkan aku sebak seketika.

p/s : Ibu adalah insan yang paling mulia didunia, Ibulah yang melahirkan, menyusukan, bersama ketika senang dan susah, ketika gembira dan sedih. Ia selalu berada di samping kita. Hargailah Ibu anda selagi mereka masih bernyawa. Syurga terletak di tapak kaki ibu.



Tuesday, August 23, 2011

Chicken Hartz Buffet

Ohhh...hari ini 21 August 2011 memang hari paling mengenyangkan didunia bagi aku. Aku dan bebudak DPNT tak ade sixpack pun kt perot. korang je ade sixpack. tapi kitorang dapat ONEPACK kt perut. BUNCIT. haha. Nak tengok ONEPACK aku, eh xbole. nanti korang nak buat main gendang. Chicken Hartz Buffet ni tempat orang kuat melantak boleh la, mcm aku ni. sape agak2 nak challenge aku meh kita beramai-ramai lawan sape leh sumbat banyak2 sampai tumbuh ONEPACK kt perut. ade berani??
*Click Kat Gambar utk Zoom.

Wahh..rambut gua da panjang lah.
mula2 sebelum kenyang aku tibai aiskim + kacang hancur + coke.
wahhh...memang NOM NOM lah!
Pastu..mamam ni pulak.
Ni semua geng ONEPACK !
Ye saya !
Kekenyangan yang melanda
1,2,3,4,5..haaa.kira lah sendiri bape pinggan kt situ.
Ni kami..Bersama Lecture ICT kami.
Cik Nenny Melissa.
Apakah ini?
Kami DPNT semester 3.
Makan da kenyang, so tak payah ragu2 la halal ke haram.
Besar2 dia letak halal ni haa.
Oh....gua bukan rempit sejati la brader.
gua rempit sekaki je.



p/s : Bila makan banyak2, maka terjadilah kekengkangan yang berlaku ketika anda2 semua berjalan. So, amalkan makan sebelum lapar, berhenti makan sebelum kenyang. =)

Posted by Picasa

Wednesday, August 17, 2011

Baby Ganas !

Huyooo...elok-elok baby ni comel mcm nk picit pipi dia pastu, gini pulak jadi nye. ganas gile ! Takut pulak aku nak pegang baby ni, kot kot dia gigit, nazak separuh mati jadinye kan.err. By the way, memang terbaik lah puting susu baby nih.
TERBAIK TERGANAS !
*click kt gmbr utk Zoom.










Posted by Picasa

-PENGAKUAN- Plastic Surgery



Hi semua-semua sekalian !

Dengar ni, baca ni. Saya nak buat satu pengakuan yang sesiapa pun tak pernah buat. haaa~ what ur expecting?
emm..Oleh kerana ramai RAMAI yang beritahu yang badan saya ni kecik2 gitu. Saya telah buat keputusan yang muktamad untuk buat plastic surgery. Saya dah tak tahan gila nih. Susah betul nak gemok dan ni saja jalan yang saya ada. Disebabkan saya tidak mampu menampung kos pembedahan, jadi saya mampu buat plastic surgery dekat Blog yang saya sayang ni saja lah.
How do u thing? Did i look tough or childish habit ? haha.
Thanks Dr.Z yang membantu saya melakukan plastic surgery ni. dan tidak saya lupa selalu,yang saya sayang2 selalu kepada Dr.BB yang ketawa kerana watak saya selepas pembedahan ni. Dr.BB xcakap apa tetapi dia beritahu saya pembedahan saya ni kreatif. haha. er. ok~
So, Sekarang saya dah rasa badan saya lebih "tough" dan "gemok" berbanding dengan dulu2.

Brader, saya just plastic surgery je aw ! BOTOX ilekkk..secocok SUSUK pun ilekkkk lah...cuba lu tengok betul-betul brader.

p/s : Susah memang susah untuk cari orang yang terima kita seadanya kan. emm..Dr.BB, terima kasih sebab terima saya seadanya sebelum dan selepas plastic surgery. er..janganlah gelak Dr.BB =))


Posted by Picasa

Saturday, August 6, 2011

Happy Wheel Game. [18SG]

huh ! da lama aku xmengupdate blog nih..mane x nyer ! syok habis aku main game Happy Wheels ni xhenti2..haha. memang giler SG SG HARDCORE lah game nih. name je happy game tp putus kaki tgn suma ade. Grafik game ni ala-ala kartun happy tree friends tu. BTW, game ni tak sesuai lah untuk kanak2. Too Cruel ! haha.

Lawak gile larh main game nih. kering airliur nak ketawa2. haha.. em, game ni ada byk character. OKU naik kerusi roda, orang tua naik scooter..bukan scooter motor tu tau. Ni scooter yang budak² punya, pastu ada karakter bapa carry anak dia naik basikal. This is Best Bro !

Siapa terer, cuba habiskan game ni. Nak game full, boleh main puas² di sini: www.totaljerkface.com/happy_wheels

Posted by Picasa

Macam-Macam Ada~

There was an error in this gadget