Thursday, October 27, 2011

Senang Je..Tak susah pun.

Rilakkuma sendiri buat ! comel x? hihihi..

Nyam2...sedap gila aiskem malaysia nih. lagi2x time panas nih. fuhh~ best. Eh..da habis. nak buang kat mana ek plastic nih. emm...buang je lah. Lalalala~

Fuhhh~ Serius aku paling tak suka gila orang buang sampah merata-rata. Sedangkan pengemis pun tau kutip sampah2 kat tepi jalan aw. Ni kita yang cukup sempurna, cukup sifat, tenaga zzahir & batin pun ada lagi. tak jugak reti-reti buang sampah yang ada kat tapak tangan.
Kadang-kadang bila aku drive kereta, tetiba je kereta depan aku campak sampah plastik lah, kuih tak habis la, buang air kecik, besar pun ade gak kat luar cermin kereta.
Huyooo~comeynya tangan dia buang merata-rata. Bole pulak mamat tu buat muka 20sen je mase buang sampah tu merata-rata. Da la kepala botak, da macam kepala mancis je aku tengok, tinggal nak ZASSS je.
Ce bayangkan la kan, kita buang-buang sampah tu. Esok-esok paginya..mokcik pokcik yang sapu sampah tu, tengok banyakkkk sangat sampah orang buang merata-rata. Banyak lahhh yang dia kena sapu. Kalo kita bole berfikir, masih waras. Buanglah sampah tu kat tempat yang betul. TONG SAMPAH kan ada. Sebab tu lah manusia dikurniakan akal fikiran untuk berfikir.

Tak susah pun amalkan sikap yang senang gila nih. Angkat, Bawa, Buang kat tempat yang patut. Senang je kan, tak susah pun.

*Hargailah dan sayangilah alam sekitar kita ni. Saya tahu semua orang ada sifat sayang dan kasih kan. Selamat Beramal !!

Tuesday, October 25, 2011

Genting Highland


23 & 24 Oktober 2011

Dup Dap Dup Dap ! Hari yang Hepi Hepi dan Hepi ! Walaupun penatttt but enjoyy ! Walaupun Hujannn banyak tapi Makan lagi Banyakkkkkkk ! hahahaha..


Mula2 tu ingatkan nak je pergi Strawberry Farm. Tapii...Tapii...tak dapat sebab tak cukup masa. Memang terpaksa rush time tu. So, Both of us take a Skyway direct to the Genting Highland. waaa...rasa lain macam la pulak bila naik kereta kabel "reverse" ( jalan terbalik). Xbest ! jauh jugak ek naik kereta kabel. Ada la dalam 20 minit gitu.

Bila tengok2 Indoor nya..sume game dah ada. waaa....dulu masa 1st pergi ada yang rosak la, maintainance la,tutup. erghhh ! Geram lak ai aku tengok ! aigoooo~ memang superb la sejuknya. lagi2 bila malam, boleh nampak kabus awan tu masuk kt indoor, putih2 je gitu. huuuu~ memang kena pakai baju yang agak2 bole panas la.


Yey !! time nak pegi keluar pulakkk...Outdoor Theme Park. Memang Superb ! The Best ! My sweetheart pun excited plus takot sebab 1st time. so, kitorang pun main benda pertama yang kitorang nampak. Spinnerr !! yang kerusi terbang pusing2 tu. Kitorang berlari nk beratur nya pasai..lagipun kitorang datang awal,pagi2 kol 9. tak ramai orang lagi. Bila dah naik...duduk atas kerusi,pasangkan BB punya safety belt. ready to play !! At last main spinner tuh...jari fatin luka. Genggam kuat sangat masa kerusi tu terbang2 tadi. Takot. Then, beli handyplast untuk BB. =)

Fuyooooo !!! takot giler bila tengok benda tuh naik pegi kt awan pastu turun giler ayam ar. laju nk mampos. takot seyh aku tengok. Tunggu ada geng dulu...baru join. hihihi. SPACE SHOT nama game tuh ! Bila dah duduk..tunggu benda tu naik ke atas je. BB kt sebelah da mcm2 tanya, "selamat ke menda ni?", "kenapa safety belt kt bahu ni xketat''. haha..aku senyum je tengok BB. Comel jugak bila BB takot ea. bila dah naik sampai atas..tettt ! tu diaaa..dah turunnnnn.. jerit

mcm tak dapat jerit lah. tak bernafas dah aku, bontot aku da terapung kat atas tuh. Fuhh~ gila gila. Serius game tu GILA. tapi SUPERB ! Sape agak2 belom berak belom kencing tu..kencing berak la dulu sebelum naik SPACE SHOT. =p

BB lapa x? emmm...lapa. ok jom pergi makan.

Penuhkan hari kitorang makan makan makan. itu la keja kami. hehehehe.
Tapi seriously lah..makanan kat genting mahal gila. Bayangkan la, nugget yang satu cocok RM1 tu, kt genting dia jual 1 cocok RM5. fuhhhh~ air liur yang leleh2 ni boleh kering tros. kemarau !
Then, dah tak ada choice. BB..jom la kita makan fastfood je ea. hehehe. Makan MarryBrown. wahh..sedapppp ! BB makan burger..B makan mee kari. Memang tak rugilah mee kari dia. sedapp...sampai BB pun curi2 mee kari. emm..curi makanan orang je ek. Tapi ok la...dapat jugak burger walaupun roti nya sajaaaaa...hahahaha. =3


"meh sini b ikatkan,ketat tak?''

Macam takottt je naik benda nih

Wink*Wink*

Ni la Mee Kari Marrybrown. Sedapp bohh!

Both of us.



Best sangat main Outdoor an..sampai 2 kali naik Kerusi terbang tu ea bb. hihihihihi.

I'm Happy with u sayang. =)
ILY & IMY

Tuesday, October 18, 2011

Seorang Kanak-Kanak Digilis tanpa Diendahkan Orang Ramai di CHINA

Malam tadi, aku tengok berita kt tv3. Berita ini sedang hangat diperkatakan di negeri China, Seorang kanak-kanak yang terlepas dari jagaan ibunya digilis van. Mesti korang ada yang perasan berita ni. Time2 syok tengok keluar berita macam nih. Serius aku terkejut & aku pun terpikir..
Mengapa orang ramai tidak endah apa yang jadi kt budak tu? Kenapa? Diorang tak ada perasaan ke just jalan seaakan2 budak tu tak wujud kt situ. Pemandu lori & van tu pun tros langgar je tanpa ada brek2 langsung. Dah macam bumper kt jalan pemandu2 tu lenyek.
Ya Allah~ Kesian aku tengok budak yang tak berdosa nih. Sedih plus plus geram aku tengok manusia yang tak ada hati perut nih. Mangikut berita kt tv3 semalam, pemandu yang lenyek budak tu da dapat ditangkap.

Thursday, October 13, 2011

Uji Mata Korang !

Haa....cuba tengok betul2 apa ada dalam gambar tu. Nampak tak?? Senang aje. Gua pun dapat baca. =)

Thursday, October 6, 2011

Cantiknya Mata


Cantiknya mata kan...tak sangka la pulak mata bila dekat2 macam gini rupanya. Besar betul ciptaan kau Ya Allah.
Ohh...patutlah orang kata. "anggota yang paling berharga adalah mata"
*click pada gambar untuk flash zoom.














p/s : cantik kan? rasanya macam mata akuuuu je. hehehehe.
Posted by Picasa

Macam-Macam Ada~

There was an error in this gadget