Monday, January 30, 2012

Malas tahap Kritikal.


Assalamualaikum.

Haishh. Aku rasa dah macam apa minggu cuti kali ni. Cuti Raya Cina. Memang rasa macam nothing lah minggu cuti aku nih. Bangun pagi-pagi pastu gosok gigi, on9 kejap...blink blink* dah tidur balik. Bangun petang masak makan on9 lagi baca entah jadah apa kat internet. Tido lagi. Memang Worthless betul. Tengok assignment list belambak, buat sikit je. Lepas tu sambung tido lagi. Hidup dipenuhi dengan tidur cuti seminggu aku ni. Memang rasa noob betul. Mana tak nya, tengok Handphone batery da kelip-kelip warning batery low. Malas jugak nak charging. Aiseyhhh. Apa nak jadi nih.


Muka pun da serabai nak pegi ladang.


You must change your attitude Zarol.
Come on. Go GO.

Monday, January 16, 2012

Muzium Kuching (Kuching Trip)




Meoowwww~ Meowwww~ dari binatang meoww meoww ni lah dapat nya nama Kuching nie. Btol tak?? Betul kann..

Muzium Kuching memang best view dia. Boleh nampak satu bandar Kuching. Memang lawa sesangat. Dengan angin angin yang mendayu, rumput rumput dan pokok pokok menghijau. cewahhh..da macam novel ombak rindu la pulokkk. Yang penting view dia memang terbaik
wokkk.


Tu baru dekat luar...Dekat dalam muzium dia. Semuaaaaa pasal kucing meoww meoowww. aku suka la gila sebab aku suka kucing. Emm..Rindu la pulak kucing kt rumah bila tengok2x kucing nih. hurmm.

Ok...macam biasaaa. Tengok gambar. lalalala...layanzzz~


* * * *
Bangunan Dewan Bandaraya Kuching.
Kat dalam ni la Muzium Kuching.





Tu diaa..Helllooo Helloo Kitty. Penuh satu almari.

Me & Shahrul

Dekat Luar Muzium Kuching, Memang lawa.
Boleh nampak satu bandar Kuching.




A NICE MEMORY TO KEEP.
KUCHING SARAWAK

* * * *
MEH KLIK SINI TENGOK TRIP KUCHING YANG LAIN LAIN.





Wisma Bapa (Kuching Trip)


Ermm...lawatan dekat wisma ni memang superb. Sebabnya dapat makan free and sejuk. hahaha. Tapi syukurlah sebab dapat Sushi..wahh nyam2x ! Tu semua rezeki namanya.

Wisma ni Kitorang bincang pasal cara keusahawantani dibantu oleh pihak kerajaan and so on gitulah. Ok..tak tau apa nak cerita. Tengok Gambar je la ok. Lalalalalala~ Layanzzz~


* * * *


Kami DPNT bersama Staf bahagian Jabatan Perdana Menteri
Unit Pembangunan Usahawan Bumiputera

Bilik Gerakan Negeri
Memang besar bilik Meeting dia.


3 Musketeer
Aku, Zharif & Faiz Yusoff

Oyeahhh !! Da kenyang..Sushi tu yang best !

Oh mann...Lawa siling dia. =)

Anyway, memang best meeting tadi, terbuka minda aku nak belajar bagus bagus pastu nak kerja sungguh sungguh. Oyeahhh... Fighting2x !!

Rabiah Amit Kek Lapis Sarawak (Kuching Trip)


Hi Semuaa...Sihat tak? Jom la kita tengok tengok kek lapis.
Haaaa...Siapa yang suka makan kek kek lapis ni. Mesti korang kenal siapa Rabiah Amit ni.

Rabiah Amit banyak menghasilkan pelbagai jenis kek. Tetapi beliau lebih fokus kepada penghasilan Kek Lapis Sarawak. Rabiah Amit telah mendapat anugerah Malaysia Book of Record kerana menghasilkan kek lapis terpanjang di Malaysia pada 2008 - 14m, 2010- 18m, dan yang terbaru 2011- 20.8m.

Aku rasa beruntung sangat dapat kenal Rabiah Amit depan depan dan dapat tengok cara dia menghasilkan kek lapis kat kilang dia. Jom Jommm~ wahhh...unik betul kek lapis dia. (*3*)


* * * *


Ni la Salah satu bahan untuk Kek Lapis Rabiah Amit.

Serba sedikit penerangan dan cerita daripada Pn. Rabiah Amit

Rabiah Amit juga menghasilkan buku resipi Kek Lapis Sarawak.
Buku resipi dia banyak jual dekat area Malaysia.

Once again..we take some picture for a memory at RABIAH AMIT CAKE HOUSE.
Tapi waaaa...aku tak ada dalam gambar. tengah order kek lapis kat belakang tu.
Cube tengok arrow kat dalam gambar tu.

Singgah singgah kat area mana tah tapi dekat dengan taman buaya. Grrrr !
Ambik la gambar dulu dengan Zharif.

Nak tempah Kek Lapis Rabiah Amit pun boleh.
Kalau nak tempah boleh tengok laman web RABIAH AMIT CAKE HOUSE. (KLIK SINI)

Service Postage pun disediakan kalau sesiapa duduk semenanjung nak cuba Kek Lapis dia. Sila-Silakan lah. =)
Aku pun ada beli 4 jenis kek lapis Rabiah Amit untuk di pos ke semenanjung. (*3*)


* * * *
MEH TEKAN LINK TENGOK TRIP KUCHING YANG LAIN LAIN.





Leni Spice (Kuching Trip)


Hari ni jom makan makan. sampai perut kembung. Mana tak nya, makan tengah hari dapat sponsor dari LENI SPICE. hehe. Memang syok lah.

LENI SPICE ni adalah sebuah bisnes keluarga yang menjual rempah2 lauk lauk yang terdapat di Malaysia. Produk ni baru je berkembang dekat Sabah & Sarawak. yang semenangjung tu nanti nati la ea kalau nak try. Tak lama lagi ada leteewwww.

Jom tengok tengok gambar dekat kilang dia. Layannzz~

* * * *


Thats Me & Faiz Yusoff



This is sample some of LENI SPICE products.
Before we enter the LENI SPICE factory, we have some explanation from the owner.
=)


There we are. The Owner & Me

Fuhh..Delicous one ! Ni lah hasil Rempah Nasi Briyani LENI SPICE.
Memang sedap dan senang betul nak buat. =)

Tengok tu Kari LENI SPICE. Memang terbaik dan Delicious !

The Pic of Memory at LENI SPICE.
We are all DPNT with our lecturer and LENI SPICE.

We have a great memory at kuching for a week and I'm get a good experience. In my life, I didn't expect that I can travel around Kuching for a weeks. Syukur Alhamdulillah.

* * * *
MEH KLIK SINI TENGOK TRIP KUCHING YANG LAIN LAIN.






Sunday, January 15, 2012

From UPMKB to Kuching (Random)

Sampai sekarang bontot aku tak hilang2 lagi sakit....12 jam penyek mana tak sakit krem. Aiseyhhh.
Kita orang budak2 Agribusiness UPMKB ada lawatan pergi Kuching selama seminggu. Kemana & Apa aku buat Kuching ni. Bace post post aku yang aku update kemudian. Banyak tau tak gambar gambar nk upload. Grrr~ nak dekat 1K, nak pilih lagi. weee~

Ok...Jom tengok gambar On The Way nak pergi Kuching dan UNIMAS.

* * * *


Just arrived at UNIMAS, Kuching Sarawak
(*3*)


* * * *
MEH TEKAN LINK TENGOK TRIP KUCHING YANG LAIN LAIN.











Saturday, January 7, 2012

Here we come SIMILAJAU





Hurmm~Dah lama betul aku tak pijak pasir pantai. Terasa lembut dan halusnya pasir pantai yang mencecah di tapak kaki aku. Tambah-tambah lagi bersama kawan kawan yang selalu bersama aku. A nice memory to keep me smile, bersama kawan kawan yang aku panggil.
KAWAN

Jom layan gambar.
malas nak taip panjang panjang. hehe.
So,

Let the pictures tell all about it


* * *




Abu & Aku
Konvoi 9 biji moto. 18 orang.

There we are. At Similajau River.
"Awas ! Ada Buaya"

Wan & Arif
Semangat Bercerita

Buaiii Lajuuu-Lajuuuu.
(*3*)


A Hundred years of tree.



Kenny Rogers BBQ



Last Sekali, dengan badan yang letih main futsal pantai, Jungle Tracking, BerBBQ, Ber Photoshoot. Singgah kat warung, Layan ABC Special. ABC + Aiskrim + Milo Tabur = Awesome !

THE END

Thanks sebab sudi baca entry saya Semua semua orang. (^_^)
Have a nice day.

Miya-chan's Rilakkuma 1st GIVEAWAY !


Hi Hi semua semua all all. =)

Ohhh...Rilakkuma ! aku suka bebeno rilakkuma ni. Boleh dikatakan comel seyhh...aritu aku ada tempah satu rilakkuma cover phone Nokia punye.

Cegini bentuknya...Tapi model Nokia 5230 punya.

Yang ni gambar contoh semasa aku tempah.

Memang cute miyuttt lah.
Sapa kata benda2 mcm ni untuk perempuan je. Laki pn ada la. Eleyyyy~
Member wa siap ada pencilbox bear lagi. ahahaha. Laki Laki tuh. (*3*)


Nak try jugak ke, Click sini.
=)

Wednesday, January 4, 2012

Don't be Sad Boy.


Everything will be alright Zarol, don't be sad.
Tanyalah pada hati, tanyalah pada perasaan.

Mungkin ini satu dugaan yang menguji kekuatan hati aku.
Saya bukannya seorang yang berkira, cuba imbas semula apa yang telah saya berkira.
Catitkanlah..Apakah ia.
Jika ia terlampau banyak, Maaf dari saya.

Kalau kata-kata saya kasar, Saya minta maaf.

Bersabar Zarol.
Sesungguhnya Allah tetap bersama kita.

Macam-Macam Ada~

There was an error in this gadget