Friday, March 30, 2012

EARTH HOUR 2012 | MARI BERGELAP |





Earth Hour ni tiap2x tahun ada buat. Organisasi Earth Hour ni bertujuan untuk menyelamatkan bumi daripada kepanasan global yang semakin panas ni. Huh~!
Korang pun perasan, sekarang ni banyak tempat da panas & dah tak sejuk. Ce tengok Cameron Highland yang dulu nya sejuk sampai 3 baju tebal pun gigil cm parkinson je an. Sekarang...Pakai pagoda yang tergoda tu pun boleyyy. Huhu. Sama la jugak dengan Genting Highlands. Da kureng sejuknya..


Gambar 2010 punya EARTH HOUR


Okeyh ! Nak kurangkan kepanasan kat bumi ni tak? Jom join Earth Hour ni.

Jam :
8.30 PM - 9.30 PM

Tarikh :
31 March 2012



Thursday, March 29, 2012

KLCC TERBAKAR ?? | BERASAP ?? |

Huh ??
Biar betul !!
Imagine aku dah ke lain imagine aku. Fuhh~ aku imagine KLCC dah berapi-rapi pastu da senget sebelah, pastu jatuh ke bawah. =_=" Teruk bebeno imaginasi aku. Haha. Rupa-rupanya hanya asap je. Atas bantuan bomba yang speed laju punya, dapat la kawal asap tu sikit2. Semua orang berkumpul dekat luar KLCC untuk langkah berjaga-jaga.

Kejadian ni berlaku petang tadi dalam jam 5 ptg ke 6 ptg.
29 Mac 2012.






Harap2 KLCC sebagai Menara Berkembar Tertinggi di Dunia ni tetap tegap dan bertahan. =) Peace yoo~!

Kredit : Himpunan cerita (FB)

What if 4 years of your life dissappeared?



Its too hard too explain
How u can imagined it?
Can u get it back?
Can u remembered back?
Are u trying?



Im trying to get it back. Life is not about moment of impact that can changes our life forever.
What if one day we can't remember anything. I want we remembered it back. Back together. Start over again.


Sunday, March 25, 2012

Apa Aku Ingat Dari Kenangan2x Yang Lepas?

Apa yang kita ingat dari kenangan2 yang diri kita lalui?

Nama tempat, nama permainan, nama teman ataupun kejadian
Adalah hal2 yang lambat laun kita akan terlupa tapi bukan dengan rasa.

Rasa senang..rasa sedih yang akan terus kita bawa tanpa tercicir di sepanjang perjalan kita.

Dan semakin kita dewasa, kita akan menyedari bahawa di antara kenangan2 tersebut ada satu rasa yg paling besar iaitu

C I N T A

Kerana ketika satu per satu cerita berhenti dan menjadi kenangan, cinta terus bergerak seiring harapan yang menyertai dia.

Cinta yang tak terlihat oleh mata. tak beroleh tangan tapi dia ada, bahkan sebelum kita mengucapkannya.

Cinta yang sejati, Cinta yang kita kira sudah pergi, ternyata cuma bersembunyi, menunggu untuk kembali lagi.


-For my beloved-

#Sekadar luahan rasa hati aku ni. Sorry buat korang feeling2 sedih. Harap bahagia di samping dia.

Mengapa Kita Perlu Selalu Bergembira?




Selama 5 minit kita MARAH, imun sistem tubuh kita mengalami depressi selama 6 jam.
Dendam, menyimpan kepahitan, imun tubuh kita perlahan2 mati. Disitulah bermula awal segala penyakit.


STRESS mengakibatkn kolesterol meningkat, darah tinggi, Jantung, rheumatik, arthritis, Stroke (perdarahan/penyumbatan pembuluh darah).


Jika kita sering membiarkan diri kita STRESS, maka kita sering mengalami
GANGGUAN PENCERNAAN.


Jika MUDAH TERSINGGUNG, maka kita akan cenderung terkena penyakit
INSOMNIA (susah tidur).


Jika sering mengalami KEBINGUNGAN, maka kita akan terkena GANGGUAN TULANG BELAKANG d BAHAGIAN BAWAH.


Jika sering membiarkn diri kita merasa TAKUT yg BERLEBIHAN, maka kita akan mudah trkena penyakit GINJAL.


Jika suka ber-NEGATIVE THINKING, maka kita akan
mudah terkena DYSPEPSIA (penyakit sulit mencerna)


Jika kita mudah EMOSI & cendrung PEMARAH, maka kita terdedah kpd penyakit HEPATITIS.


Jika sering BERSEDIH & merasa selalu RENDAH DIRI, maka kita berpotensi utk terkena penyakit LEUKEMIA (kanser darah putih).


Sumber: Buku "The Healing and Discovering the Power of the Water" by Dr. Masaru Emoto


Saturday, March 24, 2012

Serius Air Asia Boleh Terbang??



Serius la, tak kan tak boleh kot.
Kalau tak boleh buat apa ada bisnes Penerbangan kan.

Sebenarnya aku nak balik Semenanjung dah, Tak sabar pulak rasa kan.
Fuh..amat lah menyeksa nak tggu waktu flight nih.
Gua kena datang awal, pukul 2 pm (duaq) da poei Airport Bintulu.
4.30pm Nanti baru terbang ke Awan Dania
Yela mana taknya, Bas kampus gua anta awal pi airport. Tapi ok la..Bole la singgah makan dulu.
Nak makan atas flight memang haram jadah mahal lah. Tapi SEDAP !



Ok..nak pergi terbang dah ni.
Doakan aku selamat sampai ke destinasi.
Babai Borneo, Hi Semenanjung.


*Gambar tahun lepas punya.

Jatuh Cinta






Saya pasti di dunia ini semua ingin ada kekasih
Untuk mecintai dan dicintai
Cuma mungkin kadang2 kita takut ditakdirkan
kita hanya mencintai, bukan dicintai.
Kalau kita jatuh cinta
Makan lebih kenyang, bibir senyum senyum terus
Jalan pun seperti tak nampak tanah
Seperti terbang..Melayang





Friday, March 23, 2012

SNSD Sudah Sampai Di Malaysia | Konsert Twin Tower@KLCC | Percuma ! |


Hai K-Pop Fans !

Oyeahh~ Bagi peminat-peminat K-Pop yang selalu nya bagi gadis-gadis remaja ni, ada berita yang baik untuk anda. Kumpulan K-Pop dari korea iaitu Girl Generation ataupun dikenali sebagai SNSD. Sudah tiba di Kuala Lumpur International Airport (KLIA) pada jam 5.30 petang 23 March 2012.




The girls have arrived at KLIA


Mengapa mereka di Malaysia ?

Girl Generation (SNSD) akan membuat persembahan dan akan bergandingan dengan bekas ahli kumpulan The Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger iaitu bekas ahli kumpulan Pussycat Dolls. Selain itu, konsert ini juga akan mempersembahkan penyanyi daripada Amerika, Kelis dan pemuzik dari Greek iaitu Orianthi Panagaris.


Konsert Twin Tower @ KLCC Live 2012, pada 23 & 24 March 2012 yang akan berlangsung di KLCC diadakan bagi menggantikan Konsert F1 Rocks yang telah dibatalkan atas sebab yang tertentu.
BERITA BAIK yang nak disampaikan adalah Tiket Persembahan & Tiket Masuk ke Konsert Twin Tower @ Live 2012 adalah PERCUMA ! Oleh itu, nanti pergi konsert ni bawak duit makan untuk isi perut je lah. =) Tak perlu keluar duit untuk menyaksikan Konsert Girl Generation & Nicole.

Ini kenyataan media mengenai Konsert Twin Tower @ KLCC


Ada siapa2 nak teman wa pergi? Jarang aku pergi Konsert2 International Celebrity nih. Haha !
Kalau korang pergi contact2 la wa okeyh ! Pergi sesama. k babai !

Thursday, March 22, 2012

Terserlah Kegembiraan Di Wajah


Woah !
Akhirnya, tamat sudah pengajian aku pada semester 4 di UPMKB.
Sudah tiba masanya aku pulang ke Tanah Airku di Semenanjung.
3 bulan aku akan tinggalkan Bintulu ini.
Pasti aku akan merinduimu.

Airasia ! Wait for me...I will use u to reach my destination.

*aku yang berbaju merah menyala di tengah2*
Oyeahhh baby !




Monday, March 19, 2012

Bawa Kemana Saja Ku Pergi




Apa yang harus ku lakukan lagi
Serpihan perih ini akan ku bawa mati
Aku mencuba
Memberikan segala yang telah aku punya

Aku takkan lelah menunggu
Takkan pernah sesal aku untuk menunggumu
Aku harus tetap menunggu


Sunday, March 18, 2012

1st Gathering Of Geng Blogger Sengal (GBS)



Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Geng Blogger Sengal (GBS) mengadakan perjumpaan yang pertama antara Blogger GBS di Berjaya Times Square, Kuala Lumpur pada 17 March 2012.

Pertama sekali aku seronok tengok muka masing-masing masa gath tu. Walaupun aku tak dapat hadir sebab belum cuti sem n berada kt Sarawak nih. Aku tengok gambar pun da tau betapa happening nya gath korang. Oyeahh ! Awesome beb !

Insyaallah 2nd Gathering nanti...Aku nak join sekaki sepapat !
You're the best Bro !


Cantik kan?
Ni salah satu daripada Cenderahati untuk Blogger yang hadir ke gathering GBS.
Siap ada nama lagi..memang ter pergh ummm lah !

Ni la antara gadis-gadis GBS

Ohhh yeahh baby ! Jejaka-jejaka terhangat di pasaran nih.

Korang nak tau pose apa ni?
Ni la nama Pose GBS yang sengal-sengal. Oyeahhh.. We are the most SENGAL u know !


Moga hubungan antara blogger GBS ni bertahan dan menjadi lebih kenal antara satu sama lain dengan mengadakan 1st gathering ni.
(^__^)



Saturday, March 17, 2012

Indahnya Percintaan



Indah kan kita bercinta?
Indah kan bila kita saling merindu?
Indah kan bila kita boleh berpengangan tangan di hadapan semua orang?
Indah kan bila kita saling meluangkan masa?
Dan indah kan bila semua itu HALAL untuk kita.


YA ALLAH DIRI INI TIDAK LAYAK MENDAPAT JODOH LANTARAN DOSA,

TIDAK LAYAK UNTUK MENDAPAT JODOH YANG BAIK LANTARAN DOSA2,

TIDAK LAYAK MENDAPAT ZURIAT YANG BAIK LANTARAN DOSA2,

TIDAK LAYAK MASUK SYURGA MU LANTARAN DOSA2,

TETAPI DENGAN RAHMAT MU KAMI BERHARAP AGAR ENGKAU BERIKAN KAMI JODOH YANG BAIK , YANG MENGHIBUR KAMI , YANG TAAT PADA KAMI, YANG MENEGUR KESALAHAN KAMI DENGAN BAIK, MENDAPAT ZURIAT YANG BAIK DAN MASUK KE DALAM SYURGA MU DENGAN PASANGAN KAMI DI DUNIA.

YA ALLAH TERIMALAH KAMI ..

TERIMALA DIRI INI

TERIMALAH DIRI INI.




Friday, March 16, 2012

Apa Kata Hatiku




Menempuh hari yang sunyi,
tanpa suaramu, tanpa gurauanmu,
Merindui setiap detik yang berlalu.

Kadangkala hidup ini,
ada yang buruk dan baiknya,
keduanya memberikan makna,
untuk mengenal erti sebenarnya dalam kehidupan,
yang penuh dengan
Kekurangan dan kelebihan

Maafkan diriku, aku terdiam tanpa kata-kata, sunyi terasa di hati, kembalilah. Aku berjanji, menjadi yang lebih baik.

(By Ainul Zarol Azri)




Thursday, March 15, 2012

Aku Mahu Kamu





Kau bidadari terindah ,
yang ku temu dalam lewat hariku , kau yang 1 antara seribu, kau menawan hatiku saat bertentang mata denganmu... Seluruh jiwaku berlagu melodi cinta ku cipta buatmu agar jadi pengubat rindu..tiada kata yang mampu ku ucapkan untuk aku miliki seluruh isi hatimu, agar dapat aku khabar pada dunia betapa aku cintai kamu... Kau tercantik antara yang ada, kau terhebat di dalam jiwa, kau sempurna di pandang mata sungguh cinta.... Aku mahu kamu.

cintaku dengarlah yang ku cipta buatmu agar kau tahu rahsia hati ku betapa benar aku cintaimu



(By Ainul Zarol Azri)

Wednesday, March 14, 2012

Random Giveaway by Nabilah Said

Kali ni nak join GA dari gadis ni ---> Nabilah Said


Senarai Sponsor & Hadia GA Nabilah Said :

Senarai Hadiah :
1) Kasut Eksklusif dari Agape Boutique (kasut lelaki/perempuan : boleh pilih sendiri) (TOP REFERAL) - satu pemenang
2) Cenderamata dari Jepun dari Mid Vill - 2 pemenang
3) Brooch Eksklusif dari Efa Shawls - 3 ~ 5 pemenang
4) Satin Shawls Eksklusif dari Nabilah Said - 2 pemenang
5) Baju Berkolar dari Nabilah Said (men's wear) - satu pemenang
6) 3 Header & 2 Blogskin dari Alisa - 5 pemenang
7) Doodle Eksklusif dari Wan Hazel - 1~ 2 pemenang
8) Topup dari Nanakimie - satu pemenang

BEN ASHAARI AJAK KONGSI CERITA CUTI SEKOLAH


Budak-budak sekarang dengan dulu memang banyak beza. Dulu banyak outdoor, sekarang banyak indoor.

Zaman aku kecik-kecik dulu, bosan tak tau nak buat apa kat rumah, ajak kawan-kawan keluar la. Lagi-lagi zaman sekolah rendah memang tak lepas lah dari main game outdoor ni. Gasing la contohnya kan, siapa dapat paku (baling gasing kita ke gasing musuh) kat gasing orang lain atau keluar dari gelanggang gasing tu. menang la ! wahh...memang hebat la siapa dapat paku gasing orang. Fuhh !

Lepas tu, datang la pulak zaman Beyblade n CrushGear ni. Mula la merayu-rayu kat mak abah suruh belikan. Sampai nangis-nangis..haha. Bila ingat-ingat balik...ishh, teruk betul, sampai menangis-nangis nak beli mainan tu. Haha... Memang terbaik la main Berblade ni, port untuk beyblade ni, kuali kat rumah la jadi mangsa, main ramai-ramai. Untuk CrushGear port dia kat besen ataupun parit kering tapi yang besar punya.

CrushGear

Beyblade

Masa kecik-kecik tak pandai lagi nak bershopping ni. Yang kitorang tau mainnnn je. Hehe.
Ingat lagi tak mainan Digimon ni, Asal jumpa budak2 yang ada menda ni, lawan lawan. Jumpa besi kat tepi2 jalan tu pun boleh buat lawan. Haha. Game ni bole kasi dia makan, mandi. Kira macam pelihara Digimon tu.


*Dulu masa kecik tak ada pening-pening kepala pun, stress pun tadakk. Tau enjoyyyy je . Haha.

Perut Mengandung Berisi Susu Tin

PETALING JAYA: Tiga orang terdiri daripada seorang lelaki dan wanita serta seorang kanak-kanak dikesan menyamar sebagai pelanggan di sebuah pasar raya di Seksyen 11, di sini, sebelum melarikan pelbagai jenis susu dalam tin dianggarkan bernilai lebih RM600, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 7 malam itu, mereka yang berusia 20-an dan 40-an bersama seorang kanak-kanak lelaki itu dilihat mundar-mandir dalam pasar raya berkenaan.


Menurut sumber, kelakuan mencurigakan keluarga terbabit disedari pengurus pasar raya berkenaan sebelum mengarahkan seorang kakitangannya memerhatikan tindak-tanduk mereka.


“Keluarga terbabit yang menyedari tingkah-laku mereka diperhatikan segera keluar dari pasar raya berkenaan.


“Pemeriksaan mendapati beberapa produk susu pelbagai jenama hilang membabitkan nilai kerugian lebih RM600,” katanya.


Katanya, suspek wanita yang menyamar sebagai perempuan mengandung berpura-pura memilih barang sebelum mengambil produk susu pelbagai jenama dan menyembunyikan dalam baju.

Sumber berkata, pengurus berkenaan membuat laporan di Balai Polis Sea Park.


Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed, mengesahkan kejadian berkenaan dan siasatan lanjut sedang dilakukan.



*Fuhh..Macam ni punya kes pun ada ke. Kalau nak sangat perut tu mengandung. Ramai je yang boleh mengandungkan. Kahwin dan bernikah lah jawapannya. Mengandung la puas-puas. Nak anak berapa, cakap je. Haiyooo~

*Laki-laki nak try buat boleh jugak, nanti masuk paper tajuk besar-besar. Pura-Pura Buncit, Curi Ubat Kurus.


Sumber : MyMetro

Monday, March 12, 2012

Hadapinya Dengan Tenang.


Mulai hari ini dan minggu ini dan minggu hadapan bermulalah saat saat yang ditunggu-tunggukan. Peperiksaan Akhir untuk semester ke - 4 di UPMKB ini. Dengan berbekalkan ilmu yang dah dikutip dan difahami sepanjang proses pembelajaran dalam sem ni. Insyaallah, dapat jawab dengan lancar dan tenang.

Hope me success ! Fighting ! Daebak !

*Exam da dekat pun masih tengok Running Man lagi. Gila betul ! Ha Ha Ha ! Daebak !


Sunday, March 11, 2012

MegaGiveAway by Penmerah.com


Apa lagi, Mai ramai2 pakat join giveaway dari Pen Merah.
Nak join,Klik SINI .
First Time join Pen Merah punye Giveaway.
=)


p/s : Rezeki murah, dapat la.

Ni member gua nak tag :








Wednesday, March 7, 2012

Running Man di Malaysia ?

Atas (dari kiri) : Gwang Soo, Yoo Jae Suk, Joong Ki, Ji Suk Jin, Kim Jong Kook
Bawah (dari kiri) : Ji Hyo, Kang Gary, Lizzy, Haha

Wow ! Serius diorang nak datang malaysia..memang best kalau diorang datang malaysia. kalau la kena time tu aku cuti sem. Memang aku follow follow diorang punye shooting / casting.

Menurut SBS, rancangan RUNNING MAN akan dibawa ke 9 buah negara Asia : Taiwan, Thailand, China, Hong Kong, Japan, Singapore, Malaysia, Indonesia dan Cambodia iaitu negara yang mendapat popularity yang tinggi.

Seronok bila tengok watak-watak RUNNING MAN. Memang hilang separuh lemak kat perut ni sebab ketawa memanjang tengok lagak masing dar episode ke episode. Siapa tak tengok memang rugi.

Tambah syok lagi dengan watak mereka ni :
  • Song Ji Hyo & Kang Gary - diorang ni "Monday Couple", Aww..Aww.. Ji Hyo ni Blank Blank sikit. sebab tu dalam Running Man dapat nama "Blank Ji Hyo"
  • Kim Jong Kook - Ni pulak "Unbeatable", Tengok badan pun da tau kan. =)
  • Yoo Jae Suk - MC Running Man "You-ruce Willis" / Grasshopper. Dia ni banyak bercakap.
  • Ji Suk Jin - "Great Nose Brother". Dia ni la yang paling veteran dalam Running Man. =D
  • HaHa - Dia ni memang paling nakal n lawak. Suka betul buat muka. Watak dia "Haroro".
  • Kwang Soo - Hahaha..selalu beno kena buli. Tinggi tinggi macam Avatar. tu yang dapat nama "Kwang-vatar"


*Kalau korang tak ada mood or boring ke. Apa lagi, Jom tengok Running Man sama-sama. Ketawa sama-sama =) Ketawa itu kan ubat segala penyakit.

Sumber : Korea.com

Thursday, March 1, 2012

Suai Kenal Blogger GBS

Assalamualaikum & Hey Allls (barat la sikit,hehe)

Terima kasih pada Tok Ketua Kampung GBS, Tok Ketua sangat berdedikasi orangnya. Usahanya untuk merapatkan hubungan antara Blogger GBS yang masih baru ataupun otai-otai dalam aktiviti blogger ni. Hasil usaha yang kita dapat di sini, kita dapat tambah kenalan baru2 yang superb sengal dan happening. Lastly, Tok Ketua pun buat Segmen Kenali Blogger GBS untuk anak-anak kampungnya.

Hasil pilihan Tok Ketua, ahli yang terpilih dalam segmen ini ialah NAIEMAH RAMLI.
Lepas dah interview, tanya punya tanya. Beliau pun bercerita, pada awalnya beliau buat blog ni just untuk suka-suka sahaja. Pengetahuan mengenai blogger beliau pun 0-0. Tetapi, punca semangat beliau datang bila berjumpa dengan kawannya. Kawan beliau terangkan syoknya berblogger ni.

Kawan : eh...kau ada blog tak?
Naiemah : Ada !
Kawan : Haaa...bagus2. Nak link blog hang.
Kawan : Hang aktif la blogger ea, jadi blogger ni best taw. Ramai member hang dapat kenal
nanti.
Naiemah : ok ok...tapi aku tak ada idea la nak designkan blog ni macam mana. Hang tolong la
la aku design ea.
Kawan : Orait....aku tolong . Nanti dah siap kita berblogging sama-sama ok ! =)

Dan dari situlah Naiemah Ramli mula semangat nak berblogging. Beliau juga mengambil masa untuk menyesuaikan diri dengan dunia blogger ini sebab beliau malu-malu meoww meowww orangnya. Samala macam aku muda2 dulu. hehehe.


Naiemah Ramli betul-betul mula aktif dalam blogging ni selepas tamat study dalam bulan 8 pada 2011. Beliau mula terokai macam-macam tentang blog ni. Entry beliau pula banyak mengisahkan peribadinya dan perkara yang pernah beliau lalui untuk dikongsi bersama dengan pembaca.
Samalah kita Naiemah Ramli. Just story about we through in life.

Beliau seorang paramedic...haha. bukan bukan. Naiemah study dalam kos Medical Laboratory Technology (*Search la kt google kalau nak tau, wa pun search taw =P) Beliau juga anak kelima dari lima adik beradik. Haa...Tu diaaa anak kedah ni anak bongsu rupanya.

Warna tema blog beliau warna purple purple gitu....Siap ada lips yang menggoda. aww aww~ Sekarang design tu dah jadi design tetap dalam blog beliau.
Nak tengok

Jom terjah blog


Macam-Macam Ada~

There was an error in this gadget