Thursday, May 17, 2012

Aku Isi Minyak Dekat "HELL" ?? Oh Tidak !!





Huh ! Huh ! Huh !
Selama ni aku isi minyak kereta ngan moto moto aku tu. Aku isi kat sini.

Arghh ~!! Patotla enjin aku selalu panas. tak sejuk sejuk !!
Tapi tapi..
Jadi Super Power.
^______^


*Anyway, minyak Ron97 SHELL memang terhebat ! tapi tapi..da mahal. RM2.90 per litre.

Sumber : FB



Huh ? Gambar Boleh Berpusing ?



Kan Kan Kan ??
Haa korang tak pecaya..tapi dah terpedaya.
hehe.
Berpusing jugak la tu.

^____^


Tuesday, May 15, 2012

Mari Menyokong Kempen Bebaskan Palestin





<3 <3 <3 <3

Jadikan lah gambar gambar ni sebagai DP anda di Laman sosial korang yeee.

FB & tweet

*Pandai2 la korang crop . =)



Sunday, May 13, 2012

Suatu Ketika


Dress up yang di dress up kan oleh ibuku. hehe =)

Raut wajah mendamaikan dan sesuci selembut hati.
Sinar mata mempersona bagai gugur seluruh jantungku.

Bila tengok tengok balik album gambar masa kecik molek, macam macam terlintas kat fikiran.
ITU...INI...SANA...SINI...

Bila umur ni dah meningkat tua..terasa, hidup ni cepat sangat go on kan.

Nikmatilah hidup ni dengan sebaiknya,
dan berbaktilah kepada ibu kamoo kamoo semua.
Selagi mereka masih didepan mata.

SELAMAT HARI IBU, MAK

Tuesday, May 1, 2012

Woah ! NIKON D3200 & Mirrosless Camera









Ada jugak yang warna merah body dia.
Oyeahh !




Nikon D3200

  • 24.2 Megapixel DX CMOS Sensor
  • EXPEED III Image Processing
  • ISO Range from 100-6400 with Hi ISO 12,800
  • WiFi Connectivity With External WU-1A WiFi Adapter
  • 1080p HD Video
  • 4 Frames Per Second
Tapi...tapi..tapi...Aku kurang minat dengan DSLR walaupun dia memang BEST !
Aku lagi suka guna MIRRORLESS camera.

Yang mcm ni haa...fuhh, menggoda gila !

Canon S100

12.1 Megapixels | 3'' screen | 24-120mm (5x)

Lagi aku tergoda tak payah nak goda goda,
Kalau aku ada bajet lebih.
Nak angkat yang kt bawah ni.

Sony Alpha NEX-7



24.3 Megapixels | 3'' screen | APS-C sensor

Perghh...hebakk hebakk.
Dapat ni memey puas ati.

Semua ni aku punye future wish. Time tu pun aku rasa da banyak harga dia turun. So, tunggu la lame2 sikit. sekarang pun tak mampu lagi la seyh. Belajar lagi an. Da kerja nanti. Pandai2 la bahagi duit. Hihihi.

Nak tau kenapa aku lagi suka Mirrorless, kenapa bukan DSLR??
Sebab Mirrorless KECIK tapi SUPERB. Senang nak bawa pergi mana2..sumbat dalam beg kecik pun da boleh.
DSLR ?? Besar gedabaqqq..hamekk kau. Leleh peluh nak bawak. Sebab lens dia best2?? Mirrorless bole tuka2 lens beb..

Tu je sebabnya. =)



Macam-Macam Ada~

There was an error in this gadget