Saturday, February 2, 2013

Lambir National Park Miri, Sarawak.

Miri ohhh Miri. For ur Information, Sarawak ni punya negeri saje dah besar semenanjung. Tu yg kitorang tak larat nak travel gile-gile. Nak kena ada kereta Hummer utk redah2 segala jalan baru best. hehehe.

Dah dok praktikal kt Miri , so gunalah masa yg ada untuk godek2 tempat yg best2 utk pergi. Mcm bulan lepas kitorang satu rumah gerak pergi Lambir National Park kat jalan Bintulu - Miri. 
Sampai-sampai je kat sana, terus beli tiket. RM10 sahaja. Mahal ? Tak berbaloi ? 

Ehhhhh ~ Berani korang kata tak berbaloi. Benda sihat, benda natural mestilah berbaloi-baloi. Daripada korang beli ROKOK sekotak RM10 lagi lah. Haprak ! 

First of all, korang semua kena hiking dulu , berjalan kaki untuk pergi ke satu satu destinasi. Kat dalam tu ada 3  tempat Air Terjun. Yang aku pergi ni, Latak Waterfall, antara air terjun yg paling dekat daripada pintu masuk Lambir National Park. 



\



Thats me =) Waktu ni dah petang, semua dah siap2 packing semua nak balik. tinggal geng kitorang dan Omputih tu je.


Gadis-gadis air terjun tu la yg buat kitorang tambah semangat nak mandi ni.
kuikuikui.
Thats why every shop or restaurant MUST have a girls workers as worker or waitress to attract customers. =)



Korang nampak apa yang tulis kat situ ?
Kalau korang berani cm pokok ni.
Try lah.

Sarawak is the best flora and fauna
Full of Ethnics and Tradition

Internship @ Latihan Industri di Miri, Sarawak.

Pheww..Praktikal di Borneo ni memang syok habis dan yang best nya, korang akan dapat experience yang tak akan dapat kat semenanjung. Macam aku, study kat UPM Kampus Bintulu, Sarawak. Then bila dah tahun akhir ni, its time for Internship @ Practical. Gitu gini Gitu gini, aku dapat tempat Praktikal kat Jabatan Pertanian Bahagian Miri.


Besides me, there is my friends and classmate at UPMKB.
And now, he will be my housemate. =)

Oyeahh ! I got a job right here ! 
But not for real , just for gain some experience during practical before start a REAL job.

This picture already taken 3 month ago. 1st day of my Internship. Now, we already 3 month at Miri. 
Not bad. Actually, many interesting place u can visit at Miri.
Next time i will post about my journey with friends at Miri. (Gua Niah & Air Terjun Lambir) 
Insyaallah. =)



Ubat Kutu Kutu Kepala !

Fuhh...Bismillah. Assalamualaikum.

Dah lama aku tak updated blog kesayangan aku ni. mau jd debu haprak . Yela, nak buka lappy pn dah jarang-jarang. Apatah lagi nak update blog kan. So, jom lah lepak kt sini jap. Mai maiiii...jgn malu malu naa.

Kepala korg confirm punyalah banyak kutu, banyak kelumumur semua. eee~ sama je kita. Soooo, the solution is, im going to SALOONNN ! with one of my friend, now he being my housemate , we are practical together at Miri. =)



Yeahhh ! Look at my hair (speaking habis naaa)




Da mcm rupa singh da aku nengok. haiiyaa...amaaa..apaaa.



His name is Zharifer El. One of my housemate at Miri during Practical.
Nak jugak tu Hair Wash. Da nama pun housemate an, sorg buat, semua nk buat.


Tadaaaaa ! Nak tunjuk rambut tak boleh. aurat aurat !





Macam-Macam Ada~

There was an error in this gadget