Tuesday, March 19, 2013

Journey To Long Lama, Baram, Sarawak

Assalamualaikum semua. Rasanya sekarang dah lama betul aku tak update this blog kan. Sampai some of my friends tegur-tegur. "noyyy....oooo...noy..update la blog ekau tu haaa. Habis berasap berdebu den nengok blog ekau tu haaaa". Yolahh...yolah. Den update yoooo.

Bulan Februari 2013 haritu, aku ada pergi ke kawasan pedalaman juga lah dekat area Miri ni.
LONG LAMA, Baram. Bergerak pukul 2, lepas Zohor. Sampai kat sana dalam waktu senja. Dah kuning-kuning sayu awan tu. 4 Jam juga lah perjalanan dari Bandar Miri.

Kitorang bergerak naik 3 kereta 4WD hak milik kerajaan (Jabatan Pertanian Bahagian Miri)
Kenapa Jabatan Pertanian...because aku praktikal kat situ la geng. 6 bulan aku kat sana.

Tu diaa..jalan teruk bak mai. Jalan tanah saja. 
4WD je semua lepas...NO SEDAN car.




Lepas 4 jam bontot mempenyek ke seat kereta.
Dapat jugak aku keluar berdiri ambik gambar feri nak menyeberang Sungai Baram tu.


Ready for TAKE OFF


My geng, ZHARIF aka OTAK KAT LUAR


Naik je mini feri ni, terus gelap.
Malam Sudah
6.32 pm


Sungai Baram
Seram meremang je aku tengok sungai ni waktu senja senja gini


Ok , We almost arrived at seberang Sungai Baram
After seberang ke situ, Sampai lah ke Long Lama

Sampai je kat Long Lama, terus singgah ke Jabatan Pertanian Long Lama. Situlah tempat aku, zharif dan staff-staff lain menginap. Mata dah penat, badan dah penat, bontot pun dah penyek. So, terus aku tidur. Tidur di office. =) 

U should try come here..macam-macam jenis orang korang akan jumpa. Great Experience kamek dapat kt sia. Sik dapat lagi bah kamek mok nangga tempat tok lagi. Jauh. Heee....bye bye !

Macam-Macam Ada~

There was an error in this gadget