Thursday, July 28, 2011

HARIMAU MALAYA



Malaysia vs Singapura

Huyoooo !! Mase 1st Liga di Stadium Jalan Besar, 23 Julai lepas. aku gile excited lah tengok Malaysia vs Singapore. Mula2 baru start game malaysia dah dapat score 1-0. memang kecoh la kt kolej aku nih. tengok2 ramai2 an. Then, bila singapor bantai balik malaysia sampai 3-1. fuh..tah menahan lak budak2 nih. da lemah sayu aku tengok.

Its ok ! tak apa... ! Ada lagi perlawanan timbal balik Malaysia vs Singapore untuk kelayakan Piala Dunia 2014 Zon Asia 28 haribulan ini iaitu rabu lah. Berapa pula jaringan yang dijangkakan kali ni??

Siapa pulak lah Goal Keeper lepas ni?? Sharbinee Alawee lagi ke ?? Hope lepas ni Malaysia boleh buat yang terbaik untuk Kelayakan Piala Dunia ni & dapat jaring gol banyak2. =) MALAYSIA BOLEH !!


Posted by Picasa

Friday, July 22, 2011

Bazar Putra 2011


Bazar Putra ni berlangsung selama 5 minggu, setiap jumaat & sabtu.
Memang best lah sebab depan blok aku jer, buka2 pintu da nmpak gerai kt bazar.
Tp satu ar...Gile kedot aku kalo nk g mandi ngn melepas. Arghhh !
DPNT ada bukak byk gerai.
Dak kos aku senior sem 3 bukak gerai Soya, BBQ Ayam & Sosej. Dak junior sem 1 pulak bukak gerai Mee Hoon Sup.
GEMPAK !

Haa~Itu dia tgn azri mai dah...
AYAM BBQ



Baek Punyerrr
With Faiz Yusof & Haziq.

Itu diaaa~
Rinzo owner BBQ dengan Joshua.

BLOK C
Haa~ Tu la blok aku...punye la dekat dengan bazar.
mane x kedut aku nk g melepas.HAHA

Echam yang gile ! HAHA

p/s : Huh ! memang best ar jge gerai Rinzo..Bakar ayam BBQ. Terbaik lah !
Yang best nye...tiap2 malam bazar je gerenti aku kenyang gile beli mcm2 melantak ape yg ada kt bazar tuh.

~BUNCIT SUDAH~

Posted by Picasa

Thursday, July 21, 2011

Trip to KUNDASANG Part I


Masa cuti sem 2..26/5/2011 - 1/6/2011
aku dgn family wat trip to kundasang.
Sebabbbb....abg aku nak kawin dengan orang sana. HAHA.
Best gile dapat pegi sana..tapi xbole lama dok sana. kalo boleh nak lama lagi tapiii...mcm2.salah satunya..2/6/2011 aku da kne check in kt UPM kampus sarawak. erghh !


LOVE U MOM !
Ni pulak kakak aku... =)
Ni atok aku..emm, nenek aku punye adik punye sepupu. haa...gitula.
Just Arrived at Kota Kinabalu International Airport.
Da sampai pun kundasang...kitorang sewa homestay.Homestay nih..mar mertua abg aku punye.so dapat la murah. HEHEHE

*kalau nk pergi kundasang tipon je no untuk tempah homestay...
murah dan selesa!da sampai tuh apa lagi....

Shoot kejap !



Posted by Picasa

Dairy Farm Kundasang, Sabah

Huyooo ! sejuk gile bila aku smpai kt puncak bukit ni.
aku igtkan ada ape kt ats bukit nih...rupa2 nye ada separuh new zealand ats nih. HAHAHA~

*click kt gmbr utk Zoom.


Ye ye...aku da selamat datang ni.
ARGHHHH !! gile syok aku jerit !
uish !
pehal serius gile muke aku nih.
sakai tol la.
HAHA
Nampak cool je kan amek gambar..
padahal da separuh mati aku nk shoot gmbr kt ctu
BAU LEMBU !
haaaa~~ sempottt...

A big big big Family..
seronok taw family besar2 nih..
aku melihat di balik awan,
aku melihat di balik gunung,
aku terdiam sedetik.
dan ku sedar.
ciptaan Allah sungguh Hebat.

Posted by Picasa

Sabah Tea Garden, Ranau.

Sabah Tea Garden

Tempat ni dekat dengan Ranau ataupun orang pggil...dekat dengan Poring.
Tempat ni xde lah menarik sangat, lagi cantik dekat Cameron Highlands.
Tapi...Alang2 da sampai Sabah ni..Redah je semua tempat. Kan kan...
*click kt gmbr utk zoom.

My lovely mom
sepupu aku,Fawwaz yang dah
GEMOK !!
HAHA..GEMOK !! GEMOK !!
Kakak aku dengan budak2 kecik yg pot pet pot pet je keje dye..
HEHEHE..
LAPA lah~~
singgah makan dekat NABALU Restaurant.

Posted by Picasa

Kundasang War Memorial


Kundasang War Memorial
Tempat ni dia cerita la tentang kundasang ni dulu ramai mat saleh terkoban kt sini.
All about the History.



Ops ! Censored !


Belakang tuh
~GUNUNG KINABALU~
With Aisyah yang xreti dok diam.
With my cousin.
JIJI

Posted by Picasa

My Brother Wedding at Kundasang

Ohh...aku baru tau.
kalau kt semenangjung kita buat jamuan makan2 dari tgh hari sampai ptg je kan.
tapi kat kundasang lain adat nya.
Satu hari tu dari subuh smpai la pagi esok nye..
makannnnnnn jeee..
huh kenyang x kenyang ko !



Pewwitt ! ada 2 pengapit..dak kecik.




nakal gile budak nih. Hyper active...susah aku nak shoot gmbr dye. suke gerak2.
ni bila da malam...upacara potong kek.
Posted by Picasa

Trip to Kundasang Part II


Kundasang sejuk gile...
Ada satu malam tuh. aku bercakap kuar asap kt mulut. wahhh ! gile excited aku...

Kg. Sinisian orang sane ckp mksud dye..Dipanah Petir.^__^
Shopppinggg dulu kt Pasar Kundasang.



Yuhuu ! shoopingg brang basah utk masak2.Lapa nih ! grrr~

Hi mak !

Mak beli Ikan masin...murah2 gile brg2 basah kt sane.

Gunung Kinabalu
Dari homestay kitorang 24 jam nampak.
tp kadang2 kabus tutup jugak.

Posted by Picasa

Macam-Macam Ada~

There was an error in this gadget