Tuesday, May 1, 2012

Woah ! NIKON D3200 & Mirrosless Camera









Ada jugak yang warna merah body dia.
Oyeahh !




Nikon D3200

  • 24.2 Megapixel DX CMOS Sensor
  • EXPEED III Image Processing
  • ISO Range from 100-6400 with Hi ISO 12,800
  • WiFi Connectivity With External WU-1A WiFi Adapter
  • 1080p HD Video
  • 4 Frames Per Second
Tapi...tapi..tapi...Aku kurang minat dengan DSLR walaupun dia memang BEST !
Aku lagi suka guna MIRRORLESS camera.

Yang mcm ni haa...fuhh, menggoda gila !

Canon S100

12.1 Megapixels | 3'' screen | 24-120mm (5x)

Lagi aku tergoda tak payah nak goda goda,
Kalau aku ada bajet lebih.
Nak angkat yang kt bawah ni.

Sony Alpha NEX-7



24.3 Megapixels | 3'' screen | APS-C sensor

Perghh...hebakk hebakk.
Dapat ni memey puas ati.

Semua ni aku punye future wish. Time tu pun aku rasa da banyak harga dia turun. So, tunggu la lame2 sikit. sekarang pun tak mampu lagi la seyh. Belajar lagi an. Da kerja nanti. Pandai2 la bahagi duit. Hihihi.

Nak tau kenapa aku lagi suka Mirrorless, kenapa bukan DSLR??
Sebab Mirrorless KECIK tapi SUPERB. Senang nak bawa pergi mana2..sumbat dalam beg kecik pun da boleh.
DSLR ?? Besar gedabaqqq..hamekk kau. Leleh peluh nak bawak. Sebab lens dia best2?? Mirrorless bole tuka2 lens beb..

Tu je sebabnya. =)



9 comments:

Saddila said...

pehhh pehhh mohon jadikan mende ni sebagai birthday present gua :)

sis92 said...

betul2..dslr tlalu bsr n lebih sesuai utk mereka yg btol2 ada job n serius..
nex 7 tu mahal gila oii haha
nak nex 5 ..tp duit tak cukup haha

LaLa mhdnor said...

DSLR tetap jadi pojaan, haha

ABU said...

aku suka lagi DSLR.. gambar puas hati :P

tapi ak tak reti tangkap gambar,,...dslr cikai cikai jak hahahahha

✰ BbyzyЯaRoxx ✰ said...

lalalalalalalalallalalalala.. nak wa wat entry pasal koleksi camera vintage ke, halalalalalalalalaala~ :p

tirahzairi said...

kt umah blmbak....hahhaa

kaishin said...

DSLR bagus tp besar dan berat..rasa terbeban kot nak bawa :)

Cik Nurul said...

guna fon je sudeehhh.. lagi senang.. haha :D

MawardiYunus said...

hahhahah bila la nak dpat ye

Macam-Macam Ada~

There was an error in this gadget