Thursday, December 22, 2011

Happy Happy Family.

Helo~Hi~Malam Semua~Siang Semua~

Dah 3 tahun dia kahwin, happy je tengok kan. wahh~cantik. Dulu lagu dia pun best best jugak. Ni lah Elyana. Mesti korang ingat lagi kan. Alaa..yang suka bernyanyi kat atas pentas tak pakai kasut. Kaki ayam je. Sekarang mesti korang da ada ingatan balik. Tak hilang ingatan dah. Biasalah,bila dah kahwin mesti nak fokus pada keluarga kan. Happy sudah. =) Sekarang, Dah ada seorang anak. Best kan kalo dapat anak putih2x comel macam tu. Panjang Bulu mata dia. Heeee.

Comel pe Isteri yang tembam2 comel gitu.




Nama anak dia ni -Cinta Sumayyah-
Ohh..cinta cinta...












Dulu aku suka lagu Kalis Rindu dia tuh. Best wokkk !

*Credit all photos to Blog Elyana.
*Credit juga pada blog irenenadia marcello

Wednesday, December 21, 2011

Wang Kertas RM yang baru.

Hgmmm2x...Hari ni nak update pasal perkembangan Malaysia lah pula. Kini, Malaysia ada hasilkan wang kertas yang baru lebih berwarna-warni.

Bank Negara Malaysia mengeluarkan kenyataan rasminya menyatakan akan mengeluarkan siri baru bagi wang kertas RM 1, RM 5, RM 10, RM 20, RM 50 (yang terkini) dan juga RM 100. Selain itu, wang syiling juga akan mengeluarkan siri baru yang lebih cantik dan melambangkan negara Malaysia.

Siri wang kertas dan syiling baru tersebut akan bermula menjelang 2012 dengan ciri-ciri keselamatan dan teknologi yang lebih tinggi dan diperbaharui.









*gambar dari Aliffcullen.

Sumber dari BNM.

Wednesday, December 14, 2011

Just Ordinary People.



Hebat sangat ke superman?? Tak wujud pun super super hero dekat dunia ni. Setuju tak?
Kita semua orang biasa yang terus dan terus belajar melalui usaha dan juga pengalaman yang kita semua lalui. Tidak kisahlah kamu semua seorang yang agak sosial atau pun skema skemon gitu.

"Don't worry about it guys/girls. U are better better better than another person. We're all the same."

Jom tengok tengok gambar


TAMAN BOTANI UPMKB

Walk through the old staircase

Red waiting for his anime hero

Hutan Simpan hak milik UPMKB

Ecam take some specimens for Buku Hijau


*Adui..sakit pinggang gua on9 lama lama. bubye !

Tuesday, December 13, 2011

CHELSEA CHELSEA !


Oyeahh ! Oyeahh ! Kena kad merah, buang padang. Kena pulak tangan dalam petak penalti.
tu sume Manchester City.
Kekalahan pertama buat Man. City musim nih.

Teros CHELSEA lead game.
2-1

"CHELSEA CHELSEA"

Favourite team aku dari dulu lagi.
menang jugak.

Saturday, December 10, 2011

Editing Addict !! (Siri 2)


Korang nak buat gambar korang makin cantik dan kreatif. Jom kita belajar.
Edting semua ni mengguna Adobe Photoshop. Pastikan anda ada untuk mencuba.

Kali ni kita buat latar belakang hitam dan putih, Fokuskan warna pada subjek yang kita mahu saja.



Hasil gambar :



___________________________________________________________________

Firstly,
1. Open picture yang mahu di edit.



2. Click pada "Layer", "New Adjustment Layer" dan terus ke "Channel Mixer".




3. Anda akan jumpa seperti gambar rajah di bawah, Pastikan sama. Then OK...



4. Selepas itu, Anda akan jumpa ini pula. Pastikan "Monochrome" ditandakan untuk mendapat gray dan tekan OK.



5. Pastikan mode anda normal, menggunakan "Brush Tool" seperti gambar rajah dibawah. Pastikan juga Foreground dan Background anda berada pada warna yang betul seperti dalam gambar rajah.

*Brush size anda boleh dipilih mengikut kesesuaian gambar.


6. Dengan menggunakan bulatan highlight itu, gerakkan pada subjek yang anda mahu ia berwarna. Pilih berus yang bersesuaian untuk mewarna dengan lebih terperinci.


7. Hasil gambar yang telah diwarnakan dan berlatar belakang warna hitam dan putih.


Selamat Mencuba mengikut kreativiti anda !
Terima kasih.
(@.@)


Friday, December 9, 2011

Makan itu Seronok

Makanan-makanan ni selalu sangat buat aku happy, lagi banyak dia masuk dalam mulut, lagi sayang aku kat dia. Siap dapat puji-puji lagi kalau makanan tu kena dengan selera.
Nyam-Nyam !

* * *

Haiqal - Aku - Faiez Rahim


Korang macam mana? Suka tak?
Aku kalau happy makan, Mood tak elok pun makan. Makannnn Jee.
Tapi tak gemuk-gemuk pun. Erghh.

"Susah betol nak gemuk"

Masuk Laju, Keluar lambat.

Let's go for a little shopping !

* * *

PASARAYA FARLEY, BINTULU SARAWAK.

Shopping sikit je, tak banyak pun. Just untuk barang yang boleh buat perut kesayangan aku ni gembira. Kalau tak gembira mulalah bising buat bunyi. *Kruk Kruk*

Dah seronok beli macam-macam, duit pun ada, laju je la masuk. Disebabkan takut ambik barang terlebih, duit je yang tak lebih. Tu yang keluar pun lambat. Ha Ha Ha !

Pertanian? Its very fun !


Haii guys, Haii Girlss !
(@.@)

First time aku cantas kelapa sawit punya daun tuh, kiranya experience pertama aku lah =)
Bak kata mat sallhe 'PRUNING".

Mula-mula memang agak susah la untuk buat kerje semua ni, tapi bila dah cuba banyak kali. Jadi senanglah kan, Bak kata lagi...

Sikit-sikit, Lama-lama jadi bukit.

* * *



Tak ada petani moden atau petani klasik-klasik gitu, korang pun tak dapat la goreng cekodok kt rumah. =P

Friday, December 2, 2011

Seketika dan Ketika


If i text her the point here is..I miss u sayang.
I need u.
That's my point.

Keep in touch with me.
I'll be always with u.

To make u feel close with me.
I love u Fatin Ain.

Setiap Hari Melihat kamu.


Setiap hari aku nampak dia, setiap kali aku naik bukit nak pergi kelas nampak dia. Nak pergi Foodcourt pun nampak dia lagi.

****
Okeyh...okeyh. Memang selalu aku tengok dia, bila aku tengok dia. dia tengok aku lama-lama. Muke macam takot, macam muka tak puas hati pun ada. Aku pun buat la muka senyum-senyum aku kat dia. (@.@)



Kadang-Kadang kalau ada geng nak temankan aku, aku kasi la dia makan. hehehe. Best pulak !

Kasi dia makan. Tenangggg je hati guwee. Tapi bila da kasi makan, nak tinggalkan rasa macam tak nak bye bye je. Huuu~~

"Sebab dia buat muka nak makan lagi."


^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

^ ^ ^ ^ ^ ^

^ ^ ^ ^ ^ ^

^ ^ ^ ^ ^

^ ^ ^ ^

^^^

^^

^



Then aku bela je macam tu..Ada masa nanti gua kasi lu makan lagi k. See u later my RUSA ! hekhekhek.


**Best giler dekat dalam campus ada rusa


New Hairstyle !




Fuhhh ~ Letih bebeno panjang-panjang nih. Tak mau panjang sangat, Tak mau pendek sangat. Just Gitu-Gitu ajeee.

Yeahhh ! Aku da potong rambut...dulu rambut asyik jatuh-jatuh. Tak beshla, Rimas seyhh. Panehh~Paneh~


Sekarang da bole mohawk sikit. I like it. Feel More confident after this.

Hello My Boom-Boom !

Hi Hi Sub-Woofer ! Da lama jugak aku nak letak Black Box ni dekat bilik kolej aku. Ingatkan nak bawa dari rumah..tp...tp...tau-tau je la kalau bwk dari rumah ke sini naik flight. Memang hancus berkecai lah aku punye Black Box ni.
So, beli je yang baru. Dah nak abis sem nanti aku jual balik letewww. Heeee~~

Tak payah la nak brand-brand sangat. Bak kata Cikgu Marketing aku.

"Harga yang mahal pada satu jenama tu, kita membayar lebih untuk membeli nama sesuatu produk yang popular tu, tetapi kualiti hampir sama "

Macam-Macam Ada~

There was an error in this gadget