Monday, January 16, 2012

Rabiah Amit Kek Lapis Sarawak (Kuching Trip)


Hi Semuaa...Sihat tak? Jom la kita tengok tengok kek lapis.
Haaaa...Siapa yang suka makan kek kek lapis ni. Mesti korang kenal siapa Rabiah Amit ni.

Rabiah Amit banyak menghasilkan pelbagai jenis kek. Tetapi beliau lebih fokus kepada penghasilan Kek Lapis Sarawak. Rabiah Amit telah mendapat anugerah Malaysia Book of Record kerana menghasilkan kek lapis terpanjang di Malaysia pada 2008 - 14m, 2010- 18m, dan yang terbaru 2011- 20.8m.

Aku rasa beruntung sangat dapat kenal Rabiah Amit depan depan dan dapat tengok cara dia menghasilkan kek lapis kat kilang dia. Jom Jommm~ wahhh...unik betul kek lapis dia. (*3*)


* * * *


Ni la Salah satu bahan untuk Kek Lapis Rabiah Amit.

Serba sedikit penerangan dan cerita daripada Pn. Rabiah Amit

Rabiah Amit juga menghasilkan buku resipi Kek Lapis Sarawak.
Buku resipi dia banyak jual dekat area Malaysia.

Once again..we take some picture for a memory at RABIAH AMIT CAKE HOUSE.
Tapi waaaa...aku tak ada dalam gambar. tengah order kek lapis kat belakang tu.
Cube tengok arrow kat dalam gambar tu.

Singgah singgah kat area mana tah tapi dekat dengan taman buaya. Grrrr !
Ambik la gambar dulu dengan Zharif.

Nak tempah Kek Lapis Rabiah Amit pun boleh.
Kalau nak tempah boleh tengok laman web RABIAH AMIT CAKE HOUSE. (KLIK SINI)

Service Postage pun disediakan kalau sesiapa duduk semenanjung nak cuba Kek Lapis dia. Sila-Silakan lah. =)
Aku pun ada beli 4 jenis kek lapis Rabiah Amit untuk di pos ke semenanjung. (*3*)


* * * *
MEH TEKAN LINK TENGOK TRIP KUCHING YANG LAIN LAIN.





9 comments:

Nur Asmida Bt Karim said...

Suka kek lapis hehe . Mak sedara dok kuching , tiap2 taon time raya dy pos kek lapis kat kami . mcm2 jenis =)

zafira othman. said...

zharif tu abg ka ke? muke same

Yuyu Ali said...

mama rabiah. tunggu kedatangan yuyu tahu. yuyu borong bawak balik semenanjung raya nanti k. ngehh.

✰ BbyzyЯaRoxx ✰ said...

Anoy: apesal apesal apesal apesallll muka ko yg first2 tu comel sgt? kbai


Yuyu: borong2 tu kenanglah daku dlm doamu sama, keh keh keh

Xavira: nk ngorat leteww, tau dh pesen bodek adik dulu :p

tirahzairi said...

kem slm kt zharif...auwww :)

ZaroL said...

Kembar...kite nye gurl gurl kim slm. lalala

ZaroL said...

BabyZyrafah : lepas ni aku nk muka masam2 manis la. kbai ~

ZaroL said...

yuyu...sila2..jumpa la mama sy tu. =)

Cik Tester said...

baju ang dah mcm kek lapis dah.. errr... kahkahkah

Macam-Macam Ada~

There was an error in this gadget