Monday, April 9, 2012

Kecantikan Yang Hakiki


Assalamualaikum.


Cantik? Hensem?

Kalau nak kata dia cantik..."wahh, hensem la dia".

Tak semua orang dapat dipanggil cantik atau hensem. Jadi, kita mesti ada satu persamaan dalam satu nilai samada cantik atau tak. Tapi kan..pernah tak kita terfikir apa yang mencorakkan penilaian kita pada sesuatu yang cantik tu. Sama ada kecantikan yang dikagumi tu di kongsi dengan semua orang atau pun kan, dgn persekitaran. Macam kawan-kawan.

Ada yang kata mata sepet tu cute
Ada yang kata badan ketui2 tu macho
Ada yang kata bibir tebal muncung tu cantik
Tapi itu semua pendapat dan taste memasing.

Sebenarnya la kan ramai wanita yang cantik dan lelaki yang hensem didunia ni. Tapi klau la dari segi fizikal sahaja. Ramai yang tak tahu samada dalaman nya cantik ataupun tidak.
Kecantikan fizikal ni sememangnya la bagus an, tapi dari fizikal kita cantik tu. Ingat ingat la ea kawan kawan. Semua tu hanyalah sementara.

" Ramai orang boleh jadi cantik dgn muka, badan dan pakaian kan. Tapi sebenarnya, kecantikan yg kekal hakiki adalah peribadi yang baik."


^__^


6 comments:

Phat said...

bese2 je tp syukur Allah kurniakan kesempurnaan panca indera

afzalsukasuki said...

pribadi yg cantik tu la yg takkan nampak dengan mata kasar.balik2 sifat luaran jugak yang dihakimi.hmm

mieza said...

cantik tu subjektive..
pndgn org tntg kecntikan tu berbeza- beza..

C i k P i p i T e m b a m said...

ye yang.. kecantikan rupa tak kekal.. yg penting kecantikan keperibadian seseorang.

shawn razaleigh said...

tiap org lain2.

hati penting lagi. fizikal plus point

cik_tyNa said...

betul, just terima diri seadanya, tak payah nak rasa gah dan menyombong , hehe ^^

Macam-Macam Ada~

There was an error in this gadget