Monday, February 13, 2012

ISTANA PASIR DI SIMILAJAU


11 FEB - 12 FEB 2012

Waahhh..Penat betul harini tapi bestttt. Jadi Fasilitator untuk Koko Bola Tampar 2 hari 1 malam dekat Similajau, Sarawak dengan geng kos aku : Faiez Rahim, Faiz Saad & Hisham Omar (kuyak).

Korang tau tak Similajau ni kat mana ?? Dekat je dengan tempat belajar aku (UPM) ni, Bintulu. Kalau naik moto dalam 40 minit la mcm tu. Tapi aku naik kereta (VIP la kononnya,hehe) lebih kurang dalam 20 minit.
Budak2 Koko Bola Tampar pergi pagi2 pukul 7 pagi. Aku gerak dengan Pegawai Pemantau, pkul 3 petang.

Hari first sampai. Letak barang kt Chalet. Terus tgk budak2 ni main bola tampar, aku tgk je mula2, last2 main kejap. kejap je.
Penat?? Mana taknya, siang2 aktif gila.
Main bola tampar, main kojar2, buat ISTANA PASIR weh ! Yang paling semangat buat ISTANA PASIR aku dengan Kuyak lah. Semangat gila woo. Last2 dah penat wat ISTANA PASIR, tinggal dulu sambung esok. Main kat air pantai pula. haha. Memang terbaik hari ni dengan korang !
Budak2 Koko kitorang taknak kacau, so kitorang buat la hal sendiri. Hehehe.


Lubang tu ce teka apa function dia??

Opss...penyu, apa nak jadi nih.
haha.

Nama dia kuyak..member aku.
Rakan pasir aku.

Kitorang buat istana pasir
Yang kat belakang tu jadi background music kitorang.

Ingat menara macam tu je ke,
Ada la lubang okkk.
Haha.
Lubang besar tu, terowong ke lubang lain.

Aurat ! Aurat ! *Censored*


Then, malam pulak ambik kau, jadi burung hantu pulak main kad sampai subuh. Kitorang main kad deal dengan air gas. Siapa kalah, kena minum air gas. kalau kalah banyak kali. Terkoncing2 la jawabnyaa !!
Macam2 topik dah buka malam tu, itula inila.
Naik gila budak2 nih. Terbakar2 lemak perut aku ketawa gila gila kaw punya. Terus jadi six pack perut gua. Ni yang aku suka nih. Terbakar lemak kt perut tak apa. Jangan terbakar lemak kat tempat lain. Susah la aku nak gemok camtu.

Esok paginya, pkul 6.30 pagi gerak pantai dengan Kuyak sambung buat ISTANA PASIR SEMALAM. Bila sampai je kat istana tuh, Fuhh ! Smart seyh..yela, malam tadi buat suluh pakai torchlight Handfon je. Mana nak nampak. kan?
Aku pelik pulak aku semangat gila2 main pasir nih. Da lama tak jadi budak2 kannnn. Da siap..puas hati. Balik mandi tidur bangun.
12.30 petang kitorang gerak balik UPMKB. =)

You are the best brooo !

Nikmatilah saat-saat riang dengan kawan2 masa muda ni. Nanti korang da tua2, mesti korang teringat, ketawa senyum sesorang.
Betapa syoknya zaman2 muda, jiwa muda nih.

Have a happy days friends. (*3*)

13 comments:

Saddila said...

ehh ? kenapa censored gambar penyu atas tu ??

wahhh ada six pack. gagaggagaga

ZaroL said...

Six pack?? Bahaya nih...mata ada x-ray. woooo~

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

huhu kreative beb korang main istana pasir ni

C i k P i p i T e m b a m said...

dila nmpak aje 6pack tu. HAHAAHAHA.. eh biarlah censored. opss ! lupa.. harini puasa. hahahahahaah

Q E Q E N said...

Kemain dgn istana pasir dia. Hikhok >.<

aiNa yaZiD said...

huyooo...lama gila tak buat istana pasir....=_= kreatif~!

Dabel Aa said...

bestnya main istana pasir.... huhuhuhu

cinnamon.com said...

nice..:)

Ayie Abas said...

kenangan masa muda dgn kawan2 memang indah.

Arina Shamsul said...

nampak best giler la korang main pasir kan?saya tengok pun enjoy..ihik.tapi lubang kat atas tu pa fungsi tu..ahaks..btw,

kagum coz korang bole buat terowong pasir tu,kukuh lak tu boleh sampai pagi kan?...hehehe..


thanks coz follow me.done follow u 2.:) salam kenal zarol..

CikFi said...

seghonokknyerr... enjoy bersama kengkawan

naiemah_ramli said...

bestnya....^_^
pandainya korg buat...hohoho

O CIKTEDDY said...

whoa! cantek penyu!ekeke

Macam-Macam Ada~

There was an error in this gadget