Wednesday, March 14, 2012

BEN ASHAARI AJAK KONGSI CERITA CUTI SEKOLAH


Budak-budak sekarang dengan dulu memang banyak beza. Dulu banyak outdoor, sekarang banyak indoor.

Zaman aku kecik-kecik dulu, bosan tak tau nak buat apa kat rumah, ajak kawan-kawan keluar la. Lagi-lagi zaman sekolah rendah memang tak lepas lah dari main game outdoor ni. Gasing la contohnya kan, siapa dapat paku (baling gasing kita ke gasing musuh) kat gasing orang lain atau keluar dari gelanggang gasing tu. menang la ! wahh...memang hebat la siapa dapat paku gasing orang. Fuhh !

Lepas tu, datang la pulak zaman Beyblade n CrushGear ni. Mula la merayu-rayu kat mak abah suruh belikan. Sampai nangis-nangis..haha. Bila ingat-ingat balik...ishh, teruk betul, sampai menangis-nangis nak beli mainan tu. Haha... Memang terbaik la main Berblade ni, port untuk beyblade ni, kuali kat rumah la jadi mangsa, main ramai-ramai. Untuk CrushGear port dia kat besen ataupun parit kering tapi yang besar punya.

CrushGear

Beyblade

Masa kecik-kecik tak pandai lagi nak bershopping ni. Yang kitorang tau mainnnn je. Hehe.
Ingat lagi tak mainan Digimon ni, Asal jumpa budak2 yang ada menda ni, lawan lawan. Jumpa besi kat tepi2 jalan tu pun boleh buat lawan. Haha. Game ni bole kasi dia makan, mandi. Kira macam pelihara Digimon tu.


*Dulu masa kecik tak ada pening-pening kepala pun, stress pun tadakk. Tau enjoyyyy je . Haha.

21 comments:

aimie said...

HuyoooH! Rindu nya nak main semua ni ! >.< teringat lagi dulu2 suka sgt main benda alah ni haha ! :D


dalilamimi-mimiepotpet.blogspot.com

AiSyA LiEzA said...

wallaa.. bestnyer dpt main2... saya xleh main2 pun.. --' asyik tusyen jek.. ngee~

Pka Rahim said...

hi! pka pon join segmen abg ben tau.
meh la datang melawat.

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

terima kasih :)

PrimaDonna Yuezuel said...

hi..PY datang lawat...lagi satu...main super car....hehe...beli kat kedai..pastu pasang sendiri...

a m i R a said...

haa .. same lah .. dulu mir selalu lawan dengan budak lelaki ..
dulu xde pun stress2 ..sekarang .. semua dah lain ... mir dah follow :)

fizafantagirO said...

hihihi .. sis dulu kalau main mainan ni , main mak mak jer . hbs senduk , kuali nenek ambik buat main =p

Mimi Suke Cupcakee said...

sy pun suka beyblade tu..kelako ... comel j...hehe

nanieybarnieylurviey said...

budak laki mmg suka main ni kan?? hehe.. yoyo xmain ker

http://nanieybarnieylurviey.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Masz Sidek said...

hehehe.. sy pun pernah main permainan kat atas tu... siap berebut pemainan yg abg punya.. hehehe... memang nakal... ;p

fatin amalina husna said...

haha..budak-budak dulu layan macam tu kan.. sekarang nie x dah asyik nk ngadap skrin je..x laptop tv..haha..

slumberdek said...

kalau ada doremon boleh mintak dia tolong pusing balik zaman kanak2 tu. best kan

apisv2 said...

Salam, dtg jenguk cerita cuti sekolah korang ;o

http://www.apisv2.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Muhamad Azam said...

Semua mainan kat atas gua ada bro..

HHA HIDUP GBS!!

Dari segmen sama..

Jom ke blog saya pulak

http://blogbudaksengal.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Gen2Merah said...

kenangan zaman kanak2 dulu memang indah2 kan.,..
salam ukhuwah

Cik Anis said...

dr segment sama.. nice.. anyway saya dh follow awak. jom follow kita balik :)

Eyqa Hasnan said...

datang melawat dari segmen yang sama :)

http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/03/segmen-ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita.html

zakirul rahim said...

hihihi//memang selalu main benda alah nie masa kecik2 dulu..best woo..haha

jemput singgah:
http://zakirulrahim.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Jahidih Saili said...

Salam..mesti terer main gasing kan?
hehe..
sy dulu pun suka main gasing jg..gasing tu buat sendiri..hehe

sggah n follow dr segmen yg sama:)

haz hany said...

singah n follow dari kunjungan yang saman...menariknya zaman kanak-kanak.xperlu kerja .xperlu pkir ada hutang bank, kereta..hehehe.tau main main main....wasalam.

Golden Rose said...

tak penah plak dengar or tgk mainan2 ni...

bebeldotsorang said...

kenangan waktu kecik adalah kenangan terindah huhu

Macam-Macam Ada~

There was an error in this gadget