Thursday, April 26, 2012

Don't You Remember - Masih Ke awak ingat?



Bila aku dengaq lagu nih. Hati aku...Dup Dap Dup Dap.
Lagi aku fikir apa, Lagi la aku tak tau


Btw...Lagu ni memang Ohsem ~!



Monday, April 23, 2012

Tiap Tiap Hari Nak Peluk Isteri


Umur da cecah puluh2 ni..Tandanya tak lama lagi dah nak kahwin kot. Ahakz ~ Gatai naaa ! Okeyh2.. Yang penting dapat kerja tetap yg dapat jamin makan minum hidup ni n stabil. Baru la fikir bab2 kahwin ni. Nanti korang dah kahwin jangan lupa jemput aku ok. Nanti aku pun jemput korang. cewahhh~ *Pahal la asyik buka bab kahwinnnn je*

Nanti jangan lupa peluk isteri selalu taw..kalau bole selalu la. jangan jemu~ =) sebab : KLIK SINI & KLIK SINI


1) Seseorang itu boleh panjang umur jika memeluk isterinya setiap hari kerana pelukan dan sentuhan boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan ubuh badan kita.


2) Suami yang inginkan isterinya menurunkan berat badan digalakkan memeluk isterinya selalu.


3) Hubungan intim dalam penuh rasa kasih sayang juga dapat membantu pasangan untuk awet muda dan berterampilan menarik sekali.


*Aku nak ingatkan korang, Kahwin tu bukan perkara yang mudah. Banyak tanggungjawab yang kena pikul.


Sumber : MAMA

Thursday, April 19, 2012

Gambar Dinner jadi Header ! ^__^

Semalam tak bole tido punya pasal,
belek2 gambar masa dinner tahun lpas,
*jumpa, ok yg ni laa.

~~
TADAAAA~~
Jom CLICK SINI. Bole kasi gambar ni jadi cantik lagi. =) KLIK SINI



Aumm Aummm.
Time ni tgh tunggu yg lain2 sebab aku jadi juru tembak gambar time ni,
so sebelum semua orang kena tembak, baik suruh orang tembak gambar aku dulu.
hehehe.
Ok
Babaiii~~

Sebelum tu minta tolong korang KLIK SINI & SINI
Nak tengok Jamie Oliver masak makanan Malaysia?? KLIK SINI

Thanks korang !
^___^

*Jom join Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2012 di PWTC. Lompat disini untuk kesana dan dapat baucer diskaun. =)


Sunday, April 15, 2012

TGV Cinema Sunway Piramid : Beans Seat.





Wahhh...Tekezutt aku tengok kerusi dia macam ni.
Kerusi baru wujud dekat
TGV SUNWAY PIRAMID

Boleh tidur nih, tak terlayan wayang kalau aku dapat kusi ni. ZzZzZzZz ~~
Kerusi ni actually di isi dengan kacang2 kalau tak silap. Sebab nama mat salleh krusi nih,
"Beans Seats"
|Beans = Kacang |
Nampak macam boleh duduk baring tidur apa semua..kan kan.
tapi seat ni actually bole muat 3 orang, tapi utk 2 orang je. Couple seat lah katakan.

Tak ada la mahal sangat, member2 aku cakap.
Dalam RM19 da bole baring2 kt krusi bean bean ni.

Its better for comfort watching.
or something else. erhh.
Positive positive.
Tidur yang nyenyak
hehe
=)

Saturday, April 14, 2012

Mari Berpanggung Wayang : BATTLESHIP



Hai guyss...Hi gurll...Fuh Fuhh. ( fuh fuh da macam jampi lak)

Hari Sabtu..Pagi2 hari lagi aku dah bersiap-siap nak pergi Mid Valley. Tengok wayang la katakan, tapi da nama pun pergi Key Ell masa hujung minggu. Hamekk...Beratur punyala panjang. Nsib baikla aku datang awal jugaklah. Dapat beli tiket sebelum habis kan.

Tiket2 movie lain yang dah habis, ada seorang akak yang agak kelam kabut dan nak cepattt je. Buat announcement dengan kuat sekuatnya volume dia. Perghh...satu Mid Valley bole dgr kott. Gile perit telinga aku sampai keluar taik telinga. Tapi bagus jugakk....tak pekak dah aku lepas taik telinga aku keluar ketul2. *erghhh ~

BATTLESHIP


  • 4 Bintang aku bagi dari 5 Bintang.
  • Jalan cerita dia memang best dari awal sampai akhir.
  • Ada jugak lawak2 so, tak ada la boring sangat.
#Hati senang, Hati gembira.

Friday, April 13, 2012

Fuhhh..Indahnya Breakfast Macam Ni.


Hi Goodmorning
nak breakfast kan.
Pagi2 cegini wa rasa nak pegi sarapan kat KFC lah.
Nak jugak try sekali sekala kan sarapan cegini.


Setiap cawangan KFC yang 24jam ada sediakan PROMOSI dari 6pm - 9pm untuk setiap pembelian Dinner Plate combo.
Korang pastu dapat Dinner Plate yang kedua ala Carte




Monday, April 9, 2012

Kecantikan Yang Hakiki


Assalamualaikum.


Cantik? Hensem?

Kalau nak kata dia cantik..."wahh, hensem la dia".

Tak semua orang dapat dipanggil cantik atau hensem. Jadi, kita mesti ada satu persamaan dalam satu nilai samada cantik atau tak. Tapi kan..pernah tak kita terfikir apa yang mencorakkan penilaian kita pada sesuatu yang cantik tu. Sama ada kecantikan yang dikagumi tu di kongsi dengan semua orang atau pun kan, dgn persekitaran. Macam kawan-kawan.

Ada yang kata mata sepet tu cute
Ada yang kata badan ketui2 tu macho
Ada yang kata bibir tebal muncung tu cantik
Tapi itu semua pendapat dan taste memasing.

Sebenarnya la kan ramai wanita yang cantik dan lelaki yang hensem didunia ni. Tapi klau la dari segi fizikal sahaja. Ramai yang tak tahu samada dalaman nya cantik ataupun tidak.
Kecantikan fizikal ni sememangnya la bagus an, tapi dari fizikal kita cantik tu. Ingat ingat la ea kawan kawan. Semua tu hanyalah sementara.

" Ramai orang boleh jadi cantik dgn muka, badan dan pakaian kan. Tapi sebenarnya, kecantikan yg kekal hakiki adalah peribadi yang baik."


^__^


Sunday, April 8, 2012

Camera LOMO hanya RM25 | BODY + WATERPROOF |





Kamera yang simple
dan mengekalkan ciri ciri klasik
menggunakan kodak ataupun filem.




Guna LOMO ni memang syok
harga pun berpatutan jom tengok2x
RM25 sahaja
Nak tau apa FREE GIFT apa lagi yang dapat


Nak tengok gambar body LOMO yang lain macam mana
Yang ada corak2 punya.
Yang kat atas tu kan yang plain je.


CONTOH HASIL GAMBAR




Cantik kan? Berminat...

-thanks-

Friday, April 6, 2012

RM150.00 Cash | Give Away From lidarahim.com

Harini gua join Give Away dari Kak LIDA RAHIM, apa yang aku tertarik kat GA akak ni, dia bagi cash. weweweweewe.
Walaupun tak banyak...apa salahnya mencuba kan. Then...dapat jugak kenal2 dengan diorang semua. Yooo~!


Oke hadiah adalah berjumlah RM150 tunai akan diagih-agihkan sebegini :

Hadiah Utama : 1 orang x RM50.00 tunai

Hadiah Kedua : 2 orang x RM30.00 tunai

Hadiah Ketiga : 2 orang x RM20.00 tunai

Hadiah Saguhati x 10 orang

(Harap-harap adalah 15 orang yang join hehe)

So, macam biasalah kan, mesti ada syarat-syaratnya iaitu :-

1. Sediakan satu entri khas yang bertajuk : :: RM150.00 Cash | Give Away From lidarahim.com :: dan linkkan ke entri ini

2. Copy & paste senarai hadiah di bawah ini ke dalam entri kamoo-kamoo.

Hadiah Utama : 1 orang x RM50.00 tunai Hadiah Kedua : 2 orang x RM30.00 tunai Hadiah Ketiga : 2 orang x RM20.00 tunaiHadiah Saguhati x 10 orang

3. Terbuka kepada blogger warganegara Malaysia sahaja.


4. Nak follow blog ini dialu-alukan tetapi tidaklah diwajibkan. Tapi make sure la masa pengumuman pemenang nanti dapat alert dan beri feedback dalam masa 3 hari selepas pengumuman dibuat. Lepas 3 hari tak der feedback, automatik LR akan buat cabutan baru untuk pemenang baru k.


5. Nak tag kawan-kawan juga dialu-alukan tapi tidaklah diwajibkan.


6. Tinggalkan link lengkap entri kamoo-kamoo di ruangan komen entri ini. Oh ya.. letakkan sekali ID facebook atau alamat emel untuk mudah dihubungi nanti.

7. Tarikh tamat GA ini pada 07.05.2012 jam 12.00 tengahari.


Sudi-sudikan join ye

Nak join, Klik SINI

Iklan Yang Meloyakan dan Jijik



Hari ni aku pusing2 kat Bandar Baru Bangi. Saja bosan2 tak tau nak buat apa kat rumah..nak hilangkan sunyi dan bosan tu aku jalan2 tanpa hala tuju. berhenti kat trafic light kat situ kat sini. Aku asyik nampak iklan niiiii je. Haishh..Naik geram plak aku tengok iklan ni. Sape la yang beli mendalah ni. Letak iklan bersepah sepah plak tu. Menjijikkan mata aku je...

Ni la iklan nya..



Diorang ni gunakan taktik 'adult toy' dan 'ubat kuat lelaki' tambah2 lagi diorang guna translate dalam bahasa cina untuk menarik lebih perhatian terhadap pelbagai golongan dan kaum.
Apa yang aneh, informasi yang aku dapat dari sumber, setiap iklan dan kawasan yang digantung iklan yang jijik ni, contact no diorang semua lain lain. Maybe untuk mengelakkan sebarang risiko mcm la kot. kan.

Apa yang aku tak suka, memang aku tak suka.
Iklan macam ini tidak sepatutnya disiarkan lebih-lebih lagi di tempat awam kerana boleh dilihat semua orang termasuk kanak-kanak. Gua dan orang lain rimas dan geli setiap kali terbaca ayat pada iklan itu ketika berhenti di lampu isyarat.



Negara Paling Bahagia | Malaysia Ranking Ke-51


NEW YORK: Malaysia diiktiraf sebagai negara ke-51 paling gembira di dunia berdasarkan kaji selidik terbaru oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).

Status Malaysia yang mana penduduknya hidup paling bahagia dan gembira di dunia terkandung dalam 'Laporan Kebahagiaan Sedunia' yang dikeluarkan di ibu pejabat PBB di New York baru-baru ini.

Laporan tersebut, yang dikumpul bagi Persidangan PBB Mengenai Kebahagiaan di New York Isnin lalu adalah berdasarkan maklum balas kaji selidik dari tahun 2005 hingga pertengahan 2011 bagi mengukur tahap kebahagiaan 156 negara.

Kaji selidik itu dibuat berdasarkan beberapa penunjuk antaranya kemakmuran kebendaan, kecenderungan umum seseorang dan tahap kepuasan dengan aspirasi asas masing-masing.

Bagaimanapun, Malaysia menduduki ranking kedua di Asia Tenggara di belakang Singapura yang muncul sebagai negara paling gembira di rantau itu.

Mengikut senarai dunia itu, Singapura menghuni tangga ke-33, Thailand (52), Myanmar (72) dan Indonesia di ranking ke-83.

Negara maju Scandinavia seperti Denmark, Finland dan Norway menduduki tiga tempat teratas dalam senarai tersebut yang mencadangkan penduduk negara kaya cenderung untuk lebih bahagia walaupun kekayaan tidak menjadi faktor penentu untuk mengukur tahap kebahagiaan.

"Kebebasan politik, rantaian sosial yang mantap dan ketiadaan amalan rasuah adalah faktor bersama yang lebih penting daripada pendapatan dalam mengukur perbezaan kesejahteraan," menurut laporan itu.

Pada tahap individu pula, kesihatan mental dan fizikal yang baik, tempat seseorang untuk bergantung, jaminan pekerjaan dan keluarga yang stabil merupakan faktor penting, kata laporan itu

Amerika Syarikat, negara paling kaya di dunia, menduduki ranking ke-11, Jepun di tempat ke-44, China di tempat ke-111 di belakang Iran (84) dan Syria di tempat ke-106.

Negara yang paling tidak bahagia ialah Togo, negara Afrika Barat. - BERNAMA


Tgk family Aaron aziz...Happy Happy. ^__^

Walaupun dia orang singapore. dia masuk malaysia happy jugak =)


SUMBER


Baru Sedar Isteriku ---> LELAKI


KUALA LUMPUR: Selepas setahun melayari bahtera perkahwinan, barulah si suami mengesyaki isteri ketiganya, pengusaha butik kecantikan adalah seorang lelaki.

Ini menyebabkan bekas dekan di sebuah institusi pengajian tinggi awam, Dr Bahrom Sanugi, 61, memfailkan faraq (membubarkan perkahwinan) dengan Sri Wani Choo Abdullah, 37.

Peguam Syarie, Muhammad Hafiz Ab Rashid yang mewakili Bahrom memberitahu wartawan di Mahkamah Tinggi Syariah di sini, semalam, Bahrom selaku plaintif memfailkan permohonan faraq itu pada 17 Januari 2011 di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur.

Katanya, anak guamnya juga hanya menyedari dia mengahwini seorang lelaki pada penghujung 2010 iaitu setahun selepas mereka berkahwin di Songkhla, Thailand, 19 Ogos 2009.


Anak guamnya turut mempunyai bukti, termasuk sijil lahir serta nombor kad pengenalan Sri Wani yang menyatakan dia adalah lelaki berdasarkan nombor terakhir iaitu nombor ganjil.


SUMBER

* * * *

*agagagaga. Apa ke pelik setahun dah bersama baru perasan isteri dia laki laki. Haiiyaaa..ammaa apppaaa. Tu la, mungking dia amalkan sgt tips "muka tak cantik takpe, Lampu boleh tutup." (-_-)




Tuesday, April 3, 2012

I Cannot Lie to Myself



Im always searching for u....On the side platform or through window on the mall even though I know you can't be there. If my wish were come true, I would be at your side there would be nothing I couldn't do. I would risk everything to embrace you. If only avoid lonelineless anyone will do but on this night when it seems stars on my place Seremban. It seems stars will fall from the sky, I cannot lie to myself. One more time, Don't fade me away. One more time, I want that time when we fooled together. Spent together. Enjoyed Together. If miracle happen, I want to spent time with you, show you right now and the words that i missed to said like the past. The memories of us revolved around me and your throbbing heartbeat that suddenly stopped. I searching u in the city at the shop im going to, in the corner of bus stop like usually. Even though I know again you can't be there. I always end up looking somewhere for your smile. Just because i would want nothing more precious than you....



EVEN THOUGH I KNOW IT




Macam-Macam Ada~

There was an error in this gadget